Pravaš Šimunović ponovio poziv za ukidanje ureda bivšeg predsjednika Mesića

Pravaš Šimunović ponovio poziv za ukidanje ureda bivšeg predsjednika Mesića

Foto: Hina

GOTOVO četiri milijuna kuna, koliko je na Ured bivšeg Predsjednika Stjepana Mesića potrošeno od njegova osnivanja, moglo se puno bolje iskoristiti, tvrdi jedini pravaški saborski zastupnik Ivan Šimunović (HSP AS), pa predlaže da se taj ured ukine.

Šimunović u prijedlogu zakonskih izmjena koji je uputio u saborsku proceduru navodi da je Mesićev ured osnovan 2010. te da je Hrvatska "na ured osobe koja nema nikakvu političku funkciju" potrošila 3, 9 milijuna kuna.

Troškovi Ureda podmiruju se iz državne blagajne, bivši predsjednik ima pravo na ured, dva službenika, osobnog vozača, službeno vozilo, fizičku zaštitu, pobrojava Šimunović i poručuje da se, s obzirom na hrvatske gospodarske (ne)prilike proračunski novac mora štedjeti i ulagati racionalnije u skladu "s nacioanlnim interesima".

> HSP AS: Mesić je u pet godina potrošio 3,9 milijuna kuna, Ured bivšeg predsjednika treba ukinuti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izdvajanje novca za postojanje Ureda donijelo bi još trajnije financijske štete Hrvatskoj, a vjerujem da to nikome nije u interesu", navodi zastupnik.

Svemu tome, Šimunović dodaje "zagonetnu" funkciju Ureda, o čemu je, navodi, u listopadu prošle godine postavio pitanje premijeru Zoranu Milanoviću, ali odgovor još nije dobio.

"Ured bivšeg Predsjednika nema nikakvu konkretnu funkciju te je kao takav nepotreban", zaključuje pravaš.

Svoj prijedlog Šimunović je konkretizirao u izmjene Zakona o posebnim pravima Predsjednika Republike po prestanku obnašanja dužnosti te ga poslao u saborsku proceduru. Hoće li i kada taj prijedlog ući u dnevni red ostaje za vidjeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara