Praznik rada u Maksimiru uz Bandića i Bernardića: "Mi smo purgeri, grah je dobar"

Praznik rada u Maksimiru uz Bandića i Bernardića: "Mi smo purgeri, grah je dobar"

Foto: Hina

MNOGOBROJNI Zagrepčani od jutra stižu u Maksimir gdje se i ove godine u organizaciji grada Zagreba slavi Međunarodni praznik rada.

U Maksimir je oko 10 sati stigao gradonačelnik Milan Bandić dijeleći građankama i građanima crvene karanfile, a zatim je na livadi dijelio grah s kobasicom, pancetom i dimljenom vratinom pripravljen, kako je rekao, "po gradonačelnikovoj recepturi".

Šezdeset tisuća porcija graha pripremljeno je, kao i uvijek, uoči proslave u Ustanovi Dobri dom. Grah će se dijeliti do večernjih sati.

"Nema politike, nema govora, nema ništa. Ima graha i dobrog raspoloženja i neka tako ostane", rekao je Bandić i dodao da se nada dobrom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 1. svibanj sugrađankama i sugrađanima je poručio "više rada, reda i odgovornosti, bolje organizacije i rada i solidarnosti".

"Rada da radimo i solidarnosti s onima koji se u utakmici rada i kapitala ne snađu i treba im pomoć i zato smo od grada Zagreba napravili najsocijalno odgovorniju metropolu u Europi", rekao je. "Bez obzira na 780 milijuna kuna koje nam je poreznom reformom uzeto, ni jednu socijalnu mjeru građanima nismo uskratili i tako će biti i ubuduće. Morat ćemo još više raditi da to osiguramo i ubuduće", istaknuo je Bandić.

I zagrebački SDP-ovci su građankama i građanima dijelili crvene karanfile. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić je istaknuo da je Zagreb radnički grad. "Radnici su izgradili grad Zagreb. Danas ne bi bio ovo što je, da nije bilo radničke klase. Prema tome, ovo je praznik svih nas, a pogotovo ljudi koji su u starijoj životnoj dobi, koji su nam ostavili to što danas imamo", poručio je Bernardić.

Na ulazu u park Maksimir letke je dijelila Socijalistička radnička partija Hrvatske. Na letku između ostalog poručuju da se radnici trebaju boriti za 7 sati rada, 9 sati odmora i 8 sati sna. Poručuju i: "Ne želimo više 'zlatne' zahode i fontane, hoćemo radna mjesta za mlade, za tate i mame!" te "Svatko neka živi od svog rada".

Evo što su rekli građani o obilježavanju Praznika rada na Maksimiru uz tradicionalni grah.

"Mi smo purgeri, grah je dobar."

"Dvadeset godina dolazim svake godine."

"Tu sam preko 40 godina u Zagrebu, još niti jednom nisam bila pa su me prijateljice iz planinarenja pozvale."

"Planinarimo svake nedjelje, ali za Prvi maj idemo već tradicionalno na Maksimir sa sestrom. Veselimo se grahu jer takav se ne može napraviti, kakav je tu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara