Predsjednik Europske pučke stranke i dalje protiv Ruže Tomašić na listi HDZ-a

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul objavio je u srijedu da nije promijenio svoje protivljenje stavljanju Ruže Tomašić (HSP AS) na HDZ-ovu listu za europske izbore i da o tome još uvijek očekuje odgovor od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Daul se u srijedu oglasio priopćenjem nakon razgovora koji imao s Karamarkom proteklog tjedna u Dublinu, na marginama kongresa EPP-a.

"Nije bilo promjene u stajalištu EPP-a. Htio bih ovim potvrditi da sam u Dublinu samo ponovio ono što sam ranije rekao hrvatskom tisku", rekao je Daul, osvrćući se na svoj razgovor s Karamarkom.

"Također izražavam punu potporu svim kandidatima EPP-a na HDZ-ovoj listi", zaključio je Daul.

Ruža Tomašić, predsjednica HSP AS, izabrana je u Europski parlament na koalicijskoj listi HDZ-a, a nakon toga se nije priključila zastupničkom klubu EPP-a, čiji je HDZ član, nego europskim konzervativcima i reformistima.

I za predstojeće izbore za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja HDZ i HSP AS dogovorili su zajednički izlazak, najavivši da će o izbornoj listi za EP nastaviti razgovore nakon Kongresa Europske pučke stranke (EPP) o Europskim izborima, 6. i 7. ožujka u Dublinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara