Predsjednik Josipović boravi na Kosovu

Foto: Ivo Ravlić/Cropix

PETODNEVNU turneju po regiji predsjednik Ivo Josipović završava na Kosovu gdje će boraviti naredna dva dana.

Dvodnevni predsjednikov posjet Kosovu prvi je službeni posjet toj zemlji otkako je Hrvatska članica Europske unije. Cilj regionalne turneje u kojoj je proteklih dana predsjednik Ivo Josipović posjetio Crnu Goru i Makedoniju bio je potaknuti rješavanje otvorenih pitanja i problema s kojima se ove zemlje susreću i koje ih blokiraju na putu pridruživanju Uniji. Cilj je eurointegracija cijele regije, ponovio je Josipović i nakon sastanka s makedonskim predsjednikom Gjorgjom Ivanovim.

"Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju krenuo sam posjetiti naše susjede i prijatelje u regiji da ponovim kako je strateški interes, ne samo Hrvatske nego i Europe, da Europa bude cijela", rekao je Josipović.

Josipović će se u Prištini sastati s državnim vrhom; predsjednicom Atifetom Jahjagom i premijerom Hashimom Thacijem, a jedna od tema bit će i nadolazeći lokalni izbori na Kosovu ali i drugi problemi koji diktiraju usuglašavanje Briselskog sporazuma između Prištine i Beograda. Tijekom boravka predsjednik će posjetiti hrvatsku zajednicu u Janjevu, a za sutra je zakazan posjet hrvatskim vojnicima u misiji KFOR-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara