Predsjednik Josipović potvrdio održavanje sjednice VONS-a

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Ivo Josipović potvrdio je kako je s premijerom Zoranom Milanovićem dogovorio održavanje sjednice Vijeća za Nacionalnu sigurnost. Sjednica bi se trebala održati za 10-ak dana, a nakon što prime izvješće saborskog Povjerenstva.

"Premijer i ja smo se dogovorili o sjednici, o dnevnom redu koji će obuhvaćati godišnja izvješća sigurnosnih službi i kadrovsku politiku u njima. I ono što je važno, nećemo se baviti jednim slučajem, jednim problemom nego ćemo gledati gdje su bili sistemski problemi i kako ih otkloniti da se ubuduće pogreške, koje će se možda otkriti i pokazati tijekom kontrole, više ne ponavljaju", rekao je predsjednik Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je komentirao i činjenicu da u srbijanskoj Skupštini nema hrvatskih predstavnika. "Svaka zemlja mora voditi politiku uključivanja i manjine moraju biti zastupljene na svim razinama", rekao je Josipović:

"Moje očekivanje je da u bilo kojoj zemlji u kojoj postoji hrvatska manjina ona participira u vlasti na ovaj ili onaj način. Ovdje to nažalost nije slučaj i sigurno će to biti tema naših razgovora", poručio je Josipović koji je danas sudjelovao na konferenciji 'Partnerstvo za otvorenu vlast'. Riječ je o međunarodnoj inicijativi u koju se Hrvatska uključila 2011., a čiji je cilj transparentnost javne vlasti i borba protiv korupcije. Suradnjom vlasti i civilnog društva promiču se reforme, javna uprava postaje otvorenija i dostupnija, a građani sukreatori u vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara