Predsjednik srpske Koalicije izbjeglica najoštrije osudio "proustašku izjavu Ruže Tomašić"

Predsjednik srpske Koalicije izbjeglica najoštrije osudio "proustašku izjavu Ruže Tomašić"

Screenshot: TV Palma Plus

PREDSJEDNIK srpske Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta najoštrije je osudio "proustašku izjavu hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić", izvještava Tanjug.

Reagirajući na izjavu Tomašić da bi u Hrvatskoj trebalo ukinuti status nacionalnih manjina i da su svi pripadnici manjina "politički Hrvati", Linta je rekao da je "jasno kao dan da Ruža Tomašić svojim javnim djelovanjem hoće što prije da se ostvari strateški cilj njenih političkih uzora Ante Pavelića i Franje Tuđmana, a to je stvaranje etnički čiste Hrvatske bez Srba".

Linta kaže da dio hrvatskih dužnosnika misli kako bi ukidanjem manjinskog statusa pripadnici manjina glasali po vlastitom nahođenju, a ne diktatu iz Srbije ili neke druge strane države, odnosno da ne bi imali problema pri zapošljavanju jer bi se poštovala stručnost, a ne nacionalna pripadnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Koalicije je u priopćenju čiji sadržaj prenosi RTS pozvao Tomašić da javno poruči Hrvatima u BiH da su "politički Bosanci", a Hrvatima u Srbiji da su "politički Srbi" i da više ne glasaju po naputku pojedinih političkih krugova iz Zagreba.

Linta je Tomašić pozvao i da javno osudi zalaganje hercegovačkih Hrvata za stvaranje trećeg entiteta u BiH i odluku predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petra Kuntića da 19. prosinca prošle godine u sjedištu stranke primi hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

"Tom prilikom Petar Kuntić je pozvao sve Hrvate u Vojvodini da glasaju za Kolindu Grabar Kitarović i izjavio da su uvidjeli da HDZ najbolje razumije probleme Hrvata u Vojvodini i da zbog toga podržavaju njihove kandidate", rekao je Linta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara