Predsjednik uprave MOL-a: Pitajte ministra Vrdoljaka koliko je realno da Vlada kupi dionice Ine

Predsjednik uprave MOL-a: Pitajte ministra Vrdoljaka koliko je realno da Vlada kupi dionice Ine

Foto: Ina (Arhiva)

PREDSJEDNIK  Uprave MOL-a Zoltan Aldott izjavio je danas kako ta mađarska naftna kompanija i dalje želi ostati strateški partner u Ini te izrazio nadu da će pregovori s hrvatskom Vladom uskoro biti uspješno završeni.

MOL želi dobar dogovor

"MOL je dugoročni investitor, to je normalna stvar. Mi smo tu već 10 godina i želimo investirati i raditi za budućnost Ine", odgovorio je Aldott za kamere Dnevnika Nove TV u Umagu, upitan želi li MOL i dalje ostati u Ini. Istaknuo je kako na zastoj u pregovorima hrvatske Vlade i MOL-a ne gleda kao na završetak pregovora, izrazivši uvjerenje da se dvije strane mogu dogovoriti te istaknuvši da MOL želi dobar dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prodaji dionica pitajte ministra Vrdoljaka

Upitan kada očekuje taj dogovor Aldott je odgovorio: "Što prije, jer je za Inu korisno i važno da najveći dioničari imaju isto mišljenje o budućnosti i razvoju Ine. To je najvažnija stvar za Inu".

Na upit je li svjestan da u Hrvatskoj prevladava dojam kako je MOL neiskren partner i da uništava Inu, Aldott je odgovorio kako to nije istina.

"Mi smo puno investirali u Inu, mi radimo za budućnost Ine i želimo jaku kompaniju u Hrvatskoj i regiji", poručio je. Nije želio komentirati najavu hrvatskog ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka o kupnji Ininih dionica od MOL-a, a upitan smatra li to realnim rekao je kako to treba pitati ministra Vrdoljaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara