Predsjedništvo SDP-a očekuje od Komadine da im objasni problem sa strankom

Predsjedništvo SDP-a  očekuje od Komadine da im objasni problem sa strankom

Foto:FaH

PREDSJEDNIŠTVO SDP-a sastat će se u ponedjeljak na redovitoj sjednici, a članovi tog tijela očekuju i kako će čuti obrazloženje potpredsjednika stranke Zlatka Komadine koji je, po medijskim izvješćima, na ovotjednoj sjednici primorsko-goranskog županijskog SDP-a izjavio kako se ne namjerava kandidirati na SDP-ovoj listi za Sabor.

Komadina je tada, po neslužbenim informacijama, kazao kako mu je neprihvatljivo raspuštanje stranačkih organizacija u Istri, Karlovcu i Varaždinu, te kako ne vidi razloga da bude na SDP-ovoj listi za osmu izbornu jedinicu, budući da je na funkciji župana, zbog čega po zakonu ne može biti i saborski zastupnik.

Napomenuo je pritom i kako nije dobio priliku kao potpredsjednik stranke voditi izbore u regiji iz koje dolazi, budući da je koordinatorom za osmu izbornu jedinicu imenovan Željko Jovanović, a stranački su kuloari protumačili kako Komadina smatra da je Jovanovićevo imenovanje jasna poruka što vrh stranke misli o njemu.

Komadina nije htio javno govoriti o tome je li doista odlučio da neće na stranačku listu, a novinarima je kazao kako je riječ o unutarstranačkoj stvari, o kojoj će razgovarati na stranačkim tijelima.

Dio članova Predsjedništva stranke ostao je zatečen informacijom da vodeći primorsko-goranski SDP-ovac ne želi na listu za Sabor, no poručuju kako ne namjeravaju zaoštravati odnose, nego očekuju da će Komadina na sjednici u ponedjeljak obrazložiti svoj stav i da će se o tome raspravljati.

U stranci ističu da sjednica Predsjedništva nije sazvana zbog Komadine te da su poziv na sjednicu članovi dobili još u četvrtak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara