Predstavnici Sabora i gospodarstvenici u službenom posjetu NR Kini

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Josip Leko s izaslanstvom Hrvatskoga sabora i predstavnicima hrvatskih gospodarstvenika boravit će u službenom posjetu Narodnoj Republici Kini od 28. do 31. kolovoza te u službenom posjetu Republici Koreji od 31. kolovoza do 3. rujna.

Prvog dana posjeta predsjednik Sabora će sa saborskim izaslanstvom boraviti u kineskom gradu Nanjingu gdje će se sastati s kineskim premijerom Lijem Keqiangom te prisustvovati svečanosti zatvaranja Olimpijskih igara mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom prilikom Leko će se susresti i s hrvatskim olimpijcima. Za to vrijeme će gospodarsko izaslanstvo boraviti u Pekingu gdje će održati niz sastanaka s predstavnicima kineskih gospodarstvenika.

Sutra će Leko položiti vijenac u Mauzoleju žrtava Drugoga svjetskoga rata u Nanjingu. Poslijepodne će političko i gospodarsko izaslanstvo zajedno posjetiti grad Yangzhou gdje će sudjelovati na Poslovnom forumu s tamošnjim gospodarstvenicima, posjetiti tvrtku „Yangzhou Muyang" i Memorijalni muzej Marka Pola te se sastati s predstavnicima Vlade grada Yangzhoua.

U izaslanstvu hrvatskih gospodarstvenika su predstavnici Hrvatske gospodarske komore Davorko Vidović i Jelena Dumičić, predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić, član Uprave Končar Elektroindustrije Miroslav Poljak, savjetnik Glavnog direktora za trgovinu Vindije Saša Vojnović, direktor za nabavu Vindije Alen Mravlinčić, savjetnici predsjednika Uprave Zagreb Montaže Željko Dražić i Damir Kostrevec te rukovoditelj Sektora za EU projekte i međunarodnu suradnju Lučke uprave Rijeka Vojko Kocijan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara