Preko referenduma do spavaće sobe: 54 posto birača glasalo bi za ustavno definiranje braka

Preko referenduma do spavaće sobe: 54 posto birača glasalo bi za ustavno definiranje braka

Foto: Facebook (U ime obitelji)

54 POSTO glasača glasalo bi za ustavno definiranje braka kao zajednice muškarca i žene. Istraživanje CRO demoskopa za HTV je provedeno na uzorku od 1300 građana iz svih županija.

Na referendum koji je inicirala inicijativa U ime obitelji prema ovom bi istraživanju trebalo izaći malo više od 50 posto ispitanika. Gledano prema stranačkim preferencijama, na referendum će izaći 47 posto birača SDP-a, 70 posto birača HDZ-a i 59 posto birača Hrvatskih laburista. Za definiranje braka kao zajednice žene i muškarca glasat će 54 posto ispitane ukupne populacije, odnosno 68 posto onih koji sigurno izlaze na referendum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitanici su dogovorili i na pitanje kako građani reagiraju na krizu u Vukovaru. 39 posto ispitanika smatra da Vukovar treba proglasiti mjestom posebnog pijeteta i da ne treba primjenjivati odredbe Ustavnog zakona. Oko 23 posto smatra da ponovno treba provesti popis stanovništva u tom gradu, a malo više od 19 posto zalaže se za potpunu primjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. 11 posto ispitanika smatra da se treba uvesti moratorij od 20 godina na primjenu ustavnog zakona.

25 posto ispitanika odgovorilo je da Vlada ima pravo kad inzistira na provedbi zakona o dvojezičnosti. 47 posto ispitanika smatra da je Stožer u pravu, a 18 posto građana ne podupire ni jednu stranu i kažu da imamo važnijih problema, javlja HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara