Preminuo glavni urednik Hrvatskoga radija Duško Radić

Preminuo glavni urednik Hrvatskoga radija Duško Radić

Foto: HRT

DUGOGODIŠNJI glavni urednik Hrvatskoga radija te dobitnik više inozemnih i domaćih nagrada za radijsko novinarstvo, Duško Radić, preminuo je u 58. godini života, izvijestio je danas HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Duško Radić rođen je 6. svibnja 1955. u Splitu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu. Diplomirao je na tadašnjem zagrebačkom Fakultetu političkih nauka. Na Radio Zagrebu bio je zaposlen od 1986. godine. Bio je autor i voditelj nekoliko emisija na Radio Sljemenu, gdje je uređivao vijesti te informativne, mozaične, kulturne i glazbene emisije. Surađivao je i u ostalim programima tadašnjega Radio Zagreba, a izvještavao je i iz inozemstva.

Godine 1990. postao je urednik Redakcije Radio Sljemena i komentator. U vrijeme Domovinskoga rata, kao urednik Redakcije, organizirao je niz koncerata i humanitarnih akcija, za što je dobio priznanje ministra obrane. Od 1993. godine obavljao je poslove urednika Informativno-političkog programa Hrvatskoga radija i ravnatelja Prve mreže, a 1994. godine je postao direktorom Marketinga HRT-a. Odgovorni urednik Drugoga programa postaje 1996. godine, a na javnom natječaju 2000. izabran je za glavnog urednika Hrvatskoga radija. Dužnost direktora Hrvatskog radija obnašao je od 2007. do 2011. godine kada je izabran na četverogodišnji mandat za glavnog urednika Hrvatskog radija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara