Premještanje vozila povodom inauguracije: Provjerite gdje je zabranjeno parkiranje

Premještanje vozila povodom inauguracije: Provjerite gdje je zabranjeno parkiranje

Ilustracija: Zagrebparking.hr

PODRUŽNICA Zagrebparking moli građane Zagreba da u subotu i nedjelju, 14. i 15. veljače ne parkiraju svoja vozila na lokacijama Gradske četvrti Gornji grad i u zoni hotela Westin Zagreb, jer će ista biti premještena iz sigurnosnih razloga, a po nalogu MUP-a. Premještanje vozila u navedenim terminima obavljat će se zbog sigurnosnih razloga, a povodom inauguracije Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na Trgu Svetog Marka.

Podružnica Zagrebparking premještanje vozila iz sigurnosnih razloga obavljat će s lokacije hotela Westin Zagreb u subotu od 8 do 16 sati, a s lokacije Gornji grad u subotu od 22 sata do nedjelje u 6 sati.

Informaciju o lokaciji na koju će vozila biti premještena vlasnici će moći dobiti pozivom na broj telefona Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke: 192, kao i na brojeve telefona Službe ze premještanje i prijenos vozila podružnice Zagrebparking: 01/6411 888 i 091/4816 043.

Policija: Molimo građane da se strogo pridržavaju ograničenja i zabrana

U povodu svečane inauguracije predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u subotu 14. i nedjelju 15. veljače bit će uspostavljena posebna privremena regulacija prometa u Zagrebu kojom je predviđena:
 
1. Zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila

-u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada (od Ilirskog trga do Mesničke ulice) od subote 14. veljače od 20 sati do nedjelje 15. veljače do 17 sati .

-u Pierottievoj i Ulici I. Kršnjavoga od Kačićeve do Savske, Savskoj cesti, Rooseveltovom trgu, Jukićevoj ulici od Savske do Kačićeve i Kačićevoj ulici od Jukićeve do Kršnjavoga od subote 14. veljače od 8 sati do nedjelje 15. veljače do 19 sati.

S ciljem što bolje obaviještenosti građana u vezi navedenih zabrana i ograničenja, izrađene su tiskane obavijesti koje će u suradnji sa zagrebačkim Gradskim uredom za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet biti distribuirane na mjestima zabrana odnosno ograničenja.

2. Zabrana prometa za sva vozila osim za vozila s akreditacijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
-u Ćirilometodskoj, Kuševićevoj i Vitezovićevoj ulici u subotu 14. veljače od 7 do 15 sati,
-u Pierottievoj ulici od subote 14. veljače od 8 sati do nedjelje  15. veljače do 17 sati,
-u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada, Mesničkom i Streljačkom ulicom u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati
-ulicom Tuškanac od Nazorove do Streljačke u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati osim za vozila s rezervacijom parkirališta u garaži "Tuškanac"

Za vrijeme prolaska kolone vozila sa štićenim osobama i visokim uzvanicima iz drugih država u subotu i nedjelju 14. i 15. veljače dolazit će do povremenog i kratkotrajnog zaustavljanja prometa na relaciji Zračna luka Zagreb – centar grada – Gornji grad te na relaciji hotel „Westin“- Trg Sv. Marka stoga apeliramo da se u tom vremenu za promet koriste alternativnim prometnim pravcima.

3. Način dolaska građana i stanara na područje Gornjeg grada
Dolazak građana koji imaju namjeru prisustvovati  inauguraciji, kao i stanara, na područje Gornjeg grada, u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati bit će omogućen isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom preko Zakmardijevih stuba ili kroz Kamenita vrata.

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta, preporučujemo građanima dolazak najkasnije do 10.30 sati.
 
Sukladno policijskim ovlastima te posebno odredbama Zakona o javnom okupljanju, policija će provoditi opsežne mjere sigurnosti u pogledu vozila i osoba koje dolaze na prostor Gornjeg grada.
 
Molimo građane koji će se kretati prema mjestu održavanja svečane inauguracije da se strogo pridržavaju ograničenja i zabrana i poštuju upute policijskih službenika i organizatora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara