Prepoznajete li djevojku koja je Vukovarom u koloni sjećanja ponosno koračala uz generale?

Prepoznajete li djevojku koja je Vukovarom u koloni sjećanja ponosno koračala uz generale?

Foto: Hina

DVADESET i dvije su godine prošle otkako je u tužnoj koloni napaćenih Vukovaraca hodala djevojčica koja je postala simbolom Vukovara.

"Djevojčica u plavom kaputiću", Željka Jurić, na dan pada Grada heroja imala je svega šest i pol godina. Danas je 28-godišnja mlada žena i majka. U koloni sjećanja danas je ponosno hodala između generala Mladena Markača, Ivana Čermaka te Ante Gotovine.Željka danas živi u Berku, selu nedaleko od Vukovara, u kojem je 1991. godine bio logor. Prije šest i pol godina udala se za Luku Mitrovića, branitelja i 70-postotnog invalida. U studenom 2009. godine postala je ponosna majka djevojčice Maje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 20-godišnjicu pada Vukovara Željka je za Index slikovito opisala život u Vukovaru i provela nas ulicama svoga grada. Grada u kojem se situacija u posljednje dvije godine nije promijenila nabolje, a u kojem se koplja lome oko ćirilice umjesto oko nezaposlenosti i stvarnih životnih problema Vukovaraca.

"Vukovar je prodan. Istinski branitelji ovoga grada žive na ivici života, dok lažni invalidi uživaju blagodati izdašnih mirovina i državne pomoći", rekla je u studenom 2011. godine Željka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara