Pretukao bivšeg šefa imotskog SDP-a i zaprijetio likvidacijom premijera, policija ga prijavila za prekršaj

Pretukao bivšeg šefa imotskog SDP-a i zaprijetio likvidacijom premijera, policija ga prijavila za prekršaj

Foto: Shutterstock (Ilustracija)

BRANKO MILARDOVIĆ, bivši šef imotskog SDP-a, završio je u nedjelju navečer u bolnici nakon što ga je u lokalu na kolodvoru napao 39-godišnjak.

"Puklo mi je rebro, skupljam dokumentaciju i podnijet ću privatnu tužbu protiv napadača. Doznao sam da radi kao izbacivač u Splitu, navodno je u penziji i bavi se kick boxingom. Čuo sam i da je bio alkoholiziran, izmjerili su mu 0,7 promila. Doznao sam da je odmah nakon razgovora u policiji pušten, nije mu pretražen stan, a ni oduzeta zaštitarska licenca", kaže nam Milardović.

"Jebem ti mater partizansku, ubit ću te"

Na udaru se evidentno našao zbog političke orijentacije.

"Ja tog čovjeka nikada to tada nisam vidio. Došao je i počeo vikati. Svašta je govorio: "Jebem mater Račanu, da će ubit Milanovića, pobit sve SDP-ovce, zapalit...". Ja sam sjedio u kafiću, a onda je došao do mene i kazao mi: "Jebem ti mater partizansku, ubit ću te". Onda me udario šakom. Probudio sam se u krvi, cijeli mokar, skočile su cure iz kafića, stavile mi obloge. U bolnici su utvrdili napuknuće rebra, to bi trebala biti teška ozljeda. Poslije su mi ispričali da me udarao i kada sam pao", priča Milardović.

"Udario me čovjek sa imenom i prezimenom, a ne član političke stranke"

Ne bi, kaže, volio da se o ovom slučaju priča kao o politički motiviranom napadu.

"Nema to smisla, jer mene nije udario član HDZ-a ili neke druge političke stranke, već čovjek sa imenom i prezimenom", smatra Milardović.

Policija: Podnijeli smo optužni prijedlog za prekršaj

U policiji su nam potvrdili da imaju zabilježen incident te da su protiv 39-godišnjeg počinitelja podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Više od toga večeras nam nisu stigli reći, no neslužbeno postoje nekakve naznake da poduzimaju još neke radnje vezane za ovaj slučaj.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara