Prevare u Srbiji: Kruže lažni brojevi za pomoć poplavljenim područjima

Foto: Hina

PREVARANTI nikada ne spavaju. Dokazali su to i za vrijeme katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.

Telegraf upozorava kako na društvenim mrežama kruže poruke s lažnim brojevima u kojima se građane poziva da uplate pomoć za stanovnike koji su pogođeni poplavama.  No, usporedbom brojeva Telegraf je zaključio da se oni ne poklapaju s brojevima koje su poslali iz Vlade, Crvenog križa i MUP-a Srbije.

Susjedima ukrao 3000 eura

Policija je u Smederevskoj Palanci uhitila 42-godišnjeg Sašu B. zbog sumnje da je susjedima ukrao oko 3000 eura i 10 tisuća dinara tijekom evakuacije stanovništva. On je dvoje starijih ljudi prevezao na sigurno, a potom se vratio u njihovu kuću i ukrao novac. Dio novaca već je uspio potrošiti.

Vučić najavio uhićenja onih koji iskorištavaju situaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Aleksandar Vučić kazao je kako je uhićeno nekoliko osoba koje su u ovoj situaciji podigli cijene vode i namirnica, prenosi Kurir.

"Među uhićenima je i jedna osoba iz Obrenovca koja je utrostručila cijene namirnica", izjavio je Vučić.

Policiji je naređeno da prikupe izvještaje o prijavljenim nepravilnostima poput podizanja cijena i slično. Svi koji budu zloupotrebljavali situaciju nastalu uslijed vremenske katastrofe koja je zadesila Srbiju i uslijed evakuacije ostavila tisuće građana izvan svojih domaćinstava, bit će procesuirani u hitnom postupku i najstrože kažnjeni, objavio je danas Prekršajni sud.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara