Prijavi se na IT Innovation Challenge i osvoji stipendiju do 7000 euraSMATRAŠ li se kreativnom osobom? Razmišljaš o tome kako tehnologijom unaprijediti život? Onda je ovo pravi izazov za tebe! Pokaži što znaš i prijavi se na IT-natjecanje američkoga koledža RIT Croatia. Najbolje čekaju stipendije do čak 7000 eura za upis na međunarodno priznati studij Informacijskih tehnologija.

Što je IT Innovation Challenge?


IT Innovation challenge je natjecanje iz znanja informatike, tehnološke kreativnosti i inovativnosti koje organizira RIT Croatia, donedavno poznat kao ACMT. Natjecanje je namijenjeno svim zaljubljenicima u tehnologiju i informatiku. Na natjecanje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

Natjecanje će se održati u subotu 29. 3. na kampusima RIT Croatia u Dubrovniku i Zagrebu. Informatička i tehnološka znanja i vještine kandidata provjeravat će se u dvije faze. Natjecanje je u potpunosti prilagođeno srednjoškolcima.

PRVA FAZA NATJECANJA: „Koje je vrste datoteka čije je ime slika.avi?“

U prvoj fazi natjecanja kandidati pristupaju pisanoj provjeri informatičkih teorijskih znanja, a za pripremu je najbolje otvoriti knjige iz informatike za srednje škole i posjetiti http://www.mojamatura.net/informatika te provjeriti i osvježiti svoje znanje.

DRUGA FAZA NATJECANJA: „Kako biste tehnološki unaprijedili… Naočale?“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset kandidata koji u prvom krugu ostvare najbolje rezultate sudjeluju u drugom krugu natjecanja. U ovoj fazi kandidati dobivaju popis običnih svakodnevnih proizvoda poput naočala ili torbe. Biraju jedan od ponuđenih proizvoda i potom ga trebaju tehnološki na kreativan i inovativan način unaprijediti i učiniti upotrebljivim i atraktivnim za potrebe tržišta 2020. godine. Kandidati svoj unapređeni proizvod prezentiraju na engleskom jeziku pred članovima stručnog žirija, koji su ujedno i potencijalni kupci. Za pripremu prezentacije kandidati imaju dovoljno vremena i mogu se koristiti računalima s pristupom internetu.

Prihvati izazov, prijavi se!

Natjecatelji se natječu za pet vrijednih stipendija u iznosima od 2000 do 7000 eura za studij Informacijskih tehnologija u Dubrovniku ili Zagrebu:
1.    nagrada - 7.000,00 EUR
2.    nagrada - 5.000,00 EUR
3.    nagrada - 4.000,00 EUR
4.    nagrada - 3.000,00 EUR
5.    nagrada - 2.000,00 EUR 

Prijave za natjecanje zaprimaju se do 26. ožujka 2014. Sudjelovati mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

Zanima Vas više? Posjetite www.croatia.rit.edu ili nas kontaktirajte na e-mail adresu admissions@croatia.rit.edu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?