Promocija turizma: Ekipa ruske TV kuće RUSSIA 1 na raznim lokacijama u Hrvatskoj snima reportaže

Foto: HTZ / Renco Kosinožić

HRVATSKA turistička zajednica (HTZ) u terminu od 5. do 9. svibnja organizira studijsko putovanje ruske TV kuće RUSSIA 1. Tom će prilikom ekipa emisije “Dobro jutro, Rusija” posjetiti Zagreb, Kumrovec, Terme Tuhelj, NP Plitvička jezera, NP Brijune i Pulu te snimati reportaže na navedenim lokacijama, objavljeno je iz HTZ-a.

Kompletan popratni program, koji je pripremila Hrvatska turistička zajednica u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, uključuje posjet i razgled povijesno zanimljivog hotela Esplanade, kao i intervju s renomiranim hrvatskim glazbenim umjetnicima Maksimom Mrvicom i Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, posjet zagrebačkoj uspinjači i prisustvovanje ceremoniji paljenja plinske rasvjete.
 
Upoznavanje Hrvatske ruski TV novinari nastavljaju razgledom Muzeja Staro selo u Kumrovcu uz prezentaciju izrade tradicionalnih drvenih igračaka i kovačkih, odnosno lončarskih obrta, ali i posjetom i razgledom Termi Tuhelj i dvorca Veliki Tabor.
 
Posljednje dane boravka ekipa ruske TV kuće provest će u obilasku nacionalnih parkova Plitvička jezera i Brijuni te u razgledu Pule. Tijekom cijeloga boravka u Hrvatskoj ruski novinari imat će priliku kušati hrvatska jela spravljena po tradicionalnoj recepturi, ali i uživati u hrvatskim vinima.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gostovanje ekipe “Dobro jutro, Rusija” bit će odlična prilika svim lokalnim medijima i dopisništvima za razmjenu iskustava, dok će ruska televizijska ekipa svoj boravak u Hrvatskoj zaokružiti posjetom Hrvatskoj radioteleviziji i gostovanjem u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.
 
Značaj ruskoga tržišta za Hrvatsku je velik pa će posjet ruske TV kuće RUSSIA 1, uz dodatne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice na tržištu Rusije, biti odlična prilika za promidžbu na ruskome tržištu i privlačenje ruskih turista u Hrvatsku.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara