Prosvjednike seljake za sada ne primjećuje ni Vlada, a ni građani

Prosvjednike seljake za sada ne primjećuje ni Vlada, a ni građani
Foto: Vlado Kos (Cropix)
 
MANJI broj nezadovoljnih seljaka i poljoprivrednika odlučio je danas izaći na ceste. U Ludbregu je tridesetak traktora blokiralo obilaznicu oko grada. Seljaci traže isplatu poticaja, kaže Miljenko Ivanuša, koordinator prosvjeda poljoprivrednika za Varaždinsku županiju...
 
"Blokirali smo jedan prometni trak i to će se tako nastaviti ako nas ne prime niti premijer niti ministar Linić. Ako bude potrebe, blokirat ćemo cijelu cestu", poručio je Ivanuša.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Seljaci traže isplatu obećanih poticaja, jeftiniju legalizaciju gospodarskih objekata, neplaćanje vodno-komunalnog doprinosa, raspolaganje poljoprivrednim zemljištem i donošenje mliječnog paketa kojim bi bila jasno određena otkupna cijena mlijeka.
 
Prosvjeduje se i u Velikom Grđevcu kod Bjelovara. Jedan od prosvjednika Milan Radošević rekao je kako mu nije sjela ni kuna od poticaja.
 
"Ni za gorivo u autu ili za promijeniti ulje. Da bih napunio rezervoar, promijenio ulje i filtere, trebam minimalno 2500 kuna, samo da krenem. Bez ostalih troškova", ističe Radošević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara