Prvi maj na hrvatski način: Grah, zabavni program i skupljanje političkih bodova

Foto: Hina

MNOGOBROJNE Zagrepčanke i Zagrepčani danas od jutarnjih sati pristižu u park Maksimir gdje se tradicionalno slavi 1. svibnja - Međunarodni praznik rada, uz grah, zabavni program, sindikalne poruke i snažnu političku kampanju, iako se očekivalo da će proslava proteći bez nje.

Već od jutra su pred ulazom u maksimirski park građane dočekali političari i sindikati.

Bernardić dijelio karanfile, Petir letke

Zagrebački SDP-ovci na čelu s predsjednikom Davorom Bernardićem sugrađankama i sugrađanima na svom su štandu dijelili crvene karanfile. Bernardić je izjavio kako se "Hrvatska treba vratiti radništvu jer kada se Hrvatska vrati radništvu i radnicima, onda će se dogoditi gospodarski rast i razvoj."

Kandidatkinja HSS-a na izborima za parlament Europske unije Marijana Petir na štandu je sa stranačkim kolegama dijelila letke, a letke je dijelio i Hrast koji je pozvao građane da izađu na europske izbore i glasuju za njihovog kandidata Ladislava Ilčića.

Na svom štandu je letke dijelila i Sekcija mladih SSSH.

Državni službenik Darinko Kosor: Samo još državni službenici žive dobro

Na proslavu Praznika rada u Maksimir je došao i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor koji je upozorio da 400.000 ljudi i službeno ne radi, a još 50.000 je onih koji rade a ne primaju plaću, tako da je situacija teža nego što je ikada bila.

Rekao je i kako "obrtnici izumiru, poduzetnika je svake godine sve manje, tako da u principu jedino državni službenici još zasad žive dobro, a svi oni koji žive u privatnom sektoru, na tržištu, žive lošije ili ne rade".

Upitan kako je najavljivano da u Maksimiru neće biti politički skup, a ipak je na kraju tako ispalo, Kosor je odgovorio: "Sve je danas u Hrvatskoj politika".

Bandić podijelio 55.000 porcija graha

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u park Maksimir došao je s crvenim karanfilima te u pratnji mažoretkinja i KUD-a Horvati. Gradonačelniku su prilazile brojne Zagrepčanke i Zagrepčani a on im je prvo dijelio karanfile, a nakon toga i porcije graha, kojih je Grad Zagreb ove godine za proslavu Praznika rada osigurao 55.000.

"Svim sugrađankama i sugrađanima čestitam Međunarodni praznik rada. Na žalost,u vrijeme krize i recesije, nemuštog vođenja ove države iz Grada Zagreba poručujemo da se može bolje, da se može snažnije, odlučnije i odgovornije. Znanje, kompetencija, rad, zajedništvo i dostojanstvo su put hrvatskog uspjeha. Danas u Zagrebu, sutra u Hrvatskoj", poručio je Bandić.

U park Maksimir ušla je i sindikalna povorka sa zastavama i transparentima glasno zviždeći.

U tom poznatom gradskom parku građani se druže, šetaju i zabavljaju uz zabavni program. Za djecu su priređene predstave i radionice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara