Pucnjava u Washingtonu: Žena se autom pokušala probiti do Bijele kuće, ubili je policajci

Foto: Guliver Image / Getty Images, Screenshot: YouTube

JUČER oko 14 sati po lokalnom vremenu došlo je do pucnjave ispred Kongresa u Washingtonu. Policija je ubrzo zatvorila zgradu Kongresa i ostale objekte u blizini te osigurala mjesto brojnim vozilima.

Do pucnjave je došlo nakon potjere automobila koja je završila na Capitol Hillu. Iz više izvora saznaje se da je za pucnjavu odgovorna ženska osoba u crnom automobilu koja je probala razbiti vrata ograde ispred Bijele kuće. Nakon neuspjelog pokušaja krenula je potjera koja je završila kod Capitol Hilla gdje je došlo do pucnjave.

Kako javljaju američki mediji, žena je u pucnjavi ubijena, a dvojica policajaca su ozlijeđena. U automobilu se sa ženom nalazilo i jednogodišnje dijete, koje u incidentu nije ozlijeđeno. Identitet bžene zasad još uvijek nije otkriven, kao niti motivi napada.

Prema informacijama pojedinih medija, radi se o 34-godišnjoj Miriam Carey, stomatologinji iz Stamforda. Njezina majka policiji je, kako javlja ABC, ispričala da je Miriam patila od postporođajne depresije nakon nedavnog rođenja kćeri. Navodno je zbog toga nekoliko puta bila hospitalizirana, ali, kako tvrde njezini poznanici, nikada nije bila sklona nasilju. Policija još nije potvrdila identitet žene, budući da čekaju identifikaciju.

Kim Dine iz policije kazao je kako se radi o "izoliranom incidentu", a ne o terorizmu. Potvrdio je da je o svemu obaviješten predsjednik Barack Obama.

"Prijavljena je pucnjava na Capitol Hillu. Svi radnici kompleksa moraju se sakriti na mjestima gdje rade. Zaključajte vrata i zatvorite prozore", stoji u elektroničkoj pošti poslanoj djelatnicima Capitol Hilla.

Podsjećamo, prije nešto više od dva tjedna Aaron Alexis ubio je 12 osoba u Washingtonu. Bivši član mornarice došao je do zgrade Zapovjedništva mornaričkih sustava i otvorio vatru na zaposlenike. Alexis je ubijen u obračunu s policajcima, a kasnije se uspostavilo da je imao teških psihičkih problema.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara