Pupovac popularniji od većine SDP-ovaca s njihove liste

Foto: Hina

UVJERLJIVA podrška koju su građani na jučerašnjim euroizborima na listi SDP-a dali Tonini Piculi ne predstavlja veliko iznenađenje, ali mnogi možda nisu očekivali da će drugi najpopularniji političar s te liste, prema preferencijalnim glasovima, biti Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je, naime, na jučerašnjim izborima na listi SDP-a osvojio 9,36 posto preferencijalnih glasova birača SDP-ove liste, odnosno osvojio je drugo mjesto na toj listi, odmah nakon Tonina Picule. Osvojio je, dakle, više glasova od Nevena Mimice, Ivana Jakovčića, Joze Radoša i Biljane Borzan.

Na istoj listi najmanje su preferencijalnih glasova osvojile Karolina Leaković (0,27 posto) te supruga ministra poljoprivrede Sandra Petrović Jakovina /samo 0,39 posto glasova).

Iznenađujuć je možda i odličan rezultat kandidata hrvatskih branitelja na HDZ-ovoj listi Ivice Tolića. On je, naime, prema preferencijalnim glasovima, četvrti na listi HDZ-a, nakon Ruže Tomašić, Andreja Plenkovića i Marijane Petir. Tolić je sa 7,38 posto glasova popularniji i od dosadašnje europarlamentarke Dubravke Šuice, ali i Davora Ive Stiera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara