Pusić: Znala sam da premijer i Linić ne komuniciraju

Foto: Hina

"SASTANAK Središnje-hrvatskog regionalnog saveza u Vrbovcu početak je aktivne faze jačanja HNS-ovog potencijala i struktura, jer nam je i iskustvo rada u Vladi, u koaliciji i na izborima pokazalo da je snažni HNS ključan za stabilnost, funkcioniranje i uspjeh zemlje. HNS je zadovoljan i ponosan na rad svojih ministara u Vladi, koji rade dobro, s rezultatima i ujedno štite hrvatske nacionalne interese", kazala je predsjednica HNS- a Vesna Pusić u Vrbovcu, gdje se okupilo 300-injak članova HNS-a te predsjednici i tajnici HNS-ovih podružnica iz regije na prvom od pet sastanaka jačanja stranke na razini HNS-ovih regionalih saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"HNS je grupa ljudi koji su se našli na zajedničkim uvjerenjima, vrijednostima i programu i spremni su podmetnuti leđa, uložiti svoje vrijeme, snagu, potencijal i znanje da bi to pretvorili u boljitak svoje sredine, bez obzira radi li se o mjesnom  odboru, državi ili Europskom parlamentu. HNS-ovi članovi imaju različite ideje i o njima danas imaju priliku razgovarati kako bi se što bolje pripremili za predsjedničke, a naročito iduće parlamentarne izbore", istaknula je Pusić te poručila da će HNS sa svoje strane odgovorno doprinijeti stabilnosti Vlade i stabilnosti fokusa na ciljeve.

Potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zahvalio je Središnje-hrvatskom regionalnom savezu što je u posljednjih godinu dana ojačao, što su potvrdili većim brojem preferencijalnih glasova za HNS-ove kandidate na izborima za Europski parlament, iako, kako je rekao, nije bilo lako raditi u okolnostima koje su ih pratile.

Predsjednik HNS-ova Središnjeg odbora i varaždinski župan Predrag Štromar pohvalio je sve HNS-ove regionalne saveze koji su ostvarili bolji rezultat i izlaznost članova nego na prošlim europskim izborima, dok je predsjednik HNS-ova Središnje-hrvatskog regionalnog saveza Krešimir Malec obećao da će u narednom periodu regija dati veliki doprinos u stvaranju dobrog rezultata na razini cijele Hrvatske pokretanjem inicijativa i predlaganjem projekata. 

"Znala sam da Milanović i Linić ne komuniciraju"

Bez obzira na aktualni sukob između bivšeg ministra financija Slavka Linića i premijera Zorana Milanovića, Pusić ističe da vladajuća koalicija normalno radi te da u HNS-u uopće ne razmišljaju o mogućnosti raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Vlada se treba baviti ciljevima koje si je zacrtala. Što se tiče sadašnjih odnosa u SDP-u, oni se povremeno javljaju u svakoj stranci i moraju se rješavati unutar vlastitih redova, osim u slučajevima kada ih trebaju raščistiti institucija", rekla je Pusić na konferenciji za novinare, održanoj u sklopu prvog od pet planiranih regionalnih sastanaka članova HNS-a.

Upitana za optužbe izrečene na račun premijera Milanovića, Pusić smatra da su one rezultat "visoke razine povrijeđenosti i osjećaj nanesene nepravde", istaknuvši da "postoje institucije koje se bave takvim optužbama".

Dodala je da je, kao prva potpredsjednica Vlade, znala da premijer i bivši ministar financija mjesecima ne razgovaraju, no tvrdi da to nije naštetilo radu Vlade.

"U tih nekoliko mjeseci zbog toga nije trpio posao, ali je postalo i očito da je daljnja nemogućnost komunikacije premijera i ministra financija postala preozbiljna prepreka", kazala je Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara