Pusić o "lex Perkoviću": Ovaj problem je riješen!

Screenshot: HRT

POTPREDSJEDNICA Vlade Vesna Pusić komentirala je za RTL Danas dogovor ministra Miljenića i povjerenice Viviane Reding oko Lex Perkovića. Pusić uvjerava kako je sada ovaj problem konačno riješen.

"Problem je u ovom slučaju riješen. Procedura traje i formalna podloga za zaustavljanje procedure bit će objavljivanje izmjena i dopuna tog zakon, uključujući i datum kad stupa na snagu, u Narodnim novinama. Dakle, ovaj problem je riješen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mislim da je ovo bio problem kojeg možda nismo trebali imati, ali koji je sada riješen. Ni prvi ni zadnji. Mnoge zemlje prolaze kroz različite poteškoće u svojim odnosima unutar EU, dakle ne treba biti naročito niti zlurad niti posebno strastven oko te teme. Problem je nastao, mi smo ga riješili i napredujemo kao normalna članica EU. Mislim da je to najbolji put.", kazala je Pusić.

Strani mediji kažu, Hrvatska je kapitulirala u smislu da je pod pritiskom EK odustala od svog stava, ali Pusić se s time nikako ne slaže.

"Niti govora. U Vladi smo od početka imali taj stav, raspravljali smo o tome unutar Vlade i došli do zajedničkog rješenja. To nema puno veze s Komisijom, ima veze s našim razgovorima unutar Vlade, a Komisija je prepoznala ono što smo u Vladi dogovorili.", zaključuje potpredsjednica Vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara