Pusić odlazi na inauguraciju čileanske predsjednice

Foto: Hina

PRVA potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić od 10. do 12. ožujka boravit će u Čileu gdje će prisustvovati inauguraciji nove čileanske predsjednice, dok šef Sabora danas boravi u Nizozemskoj. Iako je bilo rečeno kako će u Milanovićevu odsustvu Pusić voditi zemlju, sada će, očito to biti prepušteno potpredsjedniku Branku Grčiću.

Hrvatska i Čile potpisali su Memorandum o strateškom partnerstvu, pa obje zemlje drže kako su jedna drugoj strateški partneri za razvoj odnosa u širim regijama.

Leko prvi predsjednik Sabora koji je posjetio Nizozemsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko boravi danas i sutra u službenom posjetu Kraljevini Nizozemskoj.

Riječ je o prvom posjetu jednog predsjednika Hrvatskoga sabora toj zemlji. U izaslanstvu Hrvatskog sabora su i predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar, predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a Josip Salapić i potpredsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Jasen Mesić.

Danas je predviđen sastanak s predsjednikom Vlade Kraljevine Nizozemske i ministrom općih poslova Markom Rutteom s predsjednicom Senata i predsjednicom Zastupničkog doma, a sutra sastanak s članovima Odbora za europske poslove i za obranu, posjet plenarnoj sjednici Senata i Zastupničkog doma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara