Radnice Kamenskog: "Tog dana prije tri godine pale smo na dno dna. Bilo je očajno. Bio je to naš kraj bez ikakvog nastavka"

Foto: Facebook

"DANAS 20.rujna obljetnica je dana početka naše borbe, ali i našeg preobražaja. S posla smo bačene u glad. No, nismo stale na tome. Znale smo da može bolje. Znale smo da, ako prešutimo, nećemo bit glas za generacije nakon nas. Znale smo da šutnja nije zlato kad ti goli život nakon toliko godina rada ne vrijedi ništa, kad postane nevidljiv.", poručile su bivše radnice propalog Kamenskog u pozivu građanima da im se pridruže danas u 16 sati!"U našem štrajku glađu prilazili su nam mnogi, a najviše "mali", obični divni ljudi koji su nam bili podrška te nam, uz riječi potpore donosili kavu i čaj. Bez njih i medija naš glas bio bi puno tiši.
Hvala Vam jer ste nam time dali ekstra snagu da ne stanemo.", poručuju bivše radnice.

"Stoga Vas pozivamo na 3. obljetnicu - DAN SJEĆANJA u park ispred tvornice Kamensko - Trg dr. Franje Tuđmana u 16 h.  Povedite psiće, prijatelje, djecu i zajedno sa nama, uz veliki osmijeh i puno dobre vibracije, podržite naše uvjerenje da možemo stvoriti bolje sutra ako odbacimo patnju, zauzmemo stav i otvorimo srce.", zaključuju.

Jutros su na svom Facebook profilu, ponovile poziv uz crno-bijelu fotografiju na kojoj su spavale vani, na travi dok su štrajkale. "Tog dana prije tri godine pale smo na dno dna. Bilo je očajno. Bio je to naš kraj bez ikakvog nastavka. I onda mijenjajući sebe, promijenio se naš svijet. Odlučile smo biti hrabre i dići se s dna... I eto nas danas tu, toliko je osobnih i grupnih pobjeda iz nas - stoga nam se pridružite na druženju DANAS u 16h, Zapadni kolodvor, na betonskoj čistini ispred Keglića  DODITE NA KAVU I ČAJ, zasladite si život i pogledajte kako grozno jučer pretvorit u bolje danas s nadom u predivno sutra.", poručuju radnice!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara