Radnici Adriadiesela danas dobivaju jednu zaostalu plaću?

Foto: fsb-unizg.hr

RADNICI Adriadiesela danas bi trebali dobiti jednu plaću i trošak za prijevoz, potvrđeno je danas iz te karlovačke metalske tvrtke, čiji radnici već dva tjedna štrajkaju zbog višemjesečne neisplate plaća.

Od dobro obaviještenog izvora u Adriadieselu, koji je želio ostati anoniman, doznaje se kako bi tim povodom (isplata jedne plaće) direktor tvrtke Vladimir Hristov mogao zatražiti od štrajkaških vođa da štrajk prestane, unatoč njihovu minimalnom zahtjevu da se radnicima isplate dvije i pol zaostale plaće i svi troškovi za prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlatko Benković je u ime Radničkog vijeća izjavio Hini da novac još nije sjeo na njihove račune te da će, ako se to dogodi, o prijedlogu direktora odlučiti sutra na skupu zaposlenika.

"Morat ćemo zajedno odlučiti nastavljamo li štrajk do potpunog ispunjenja zahtjeva ili ćemo Upravi i Nadzornom odboru dati primjerice deset dana mira da nađu rješenje, a da posao u tom razdoblju ne trpi", rekao je Benković.

Od prosvjednog okupljanja ispred Ministarstva gospodarstva najavljenog za ponedjeljak ne odustaje se jer, kako je kazao, treba ukazati na probleme i naći trajno rješenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara