Radnici karlovačkog Adriadiesela prekinuli štrajk

Foto:fsb_unizg.hr

RADNICI karlovačke tvrtke Adriadiesel odlučili su danas, nakon dvadeset dana, prekinuti štrajk koji su započeli zbog neisplate plaća.

Radnici su u štrajku bili od 6. ožujka, a u štrajk su stupili jer im nisu bile isplaćene dvije i pol plaće. Štrajk su odlučili prekinuti nakon što je Nadzorni odbor tvrtke prihvatio ponudu Karlovačke banke za preuzimanjem upravljačkih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U roku od tjedan dana trebali bi biti sklopljeni ugovori s ruskim naručiteljem koji bi karlovačkoj tvrtki trebali osigurati daljnje poslovanje. Radnicima bi uskoro trebale biti isplaćene i zaostale plaće.

Podsjetimo, stotinjak radnika Adriadiesela prosvjedovalo je prije dva dana ispred Ministarstva gospodarstva, gdje su upozorili da je rad bez plaća kazneno djelo. Prosvjedom ispred Ministarstva gospodarstva došli su tražiti pomoć države u spašavanju tvrtke. U Ministarstvu su ih primili ministar rada Mirando Mrsić i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić te su dobili obećanje da će s vlasnicima razgovarati o mogućnosti ulaska novog partnera u tvrtku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara