Radnicima propale pulske Arena trikotaže uručuju otkaze

Radnicima propale pulske Arena trikotaže uručuju otkaze

Foto: Regional Express

ZA 62 radnika pulske modne trikotaže "Arena", koji su tri mjeseca štrajkali zbog neisplate plaća od lipnja prošle godine, danas će biti otkazani ugovori o radu, izvijestila je danas povjerenica Sindikata tekstila, kože i obuće Ljiljana Bonas ispred ulaza u tvornicu.

"Većina radnika pristala je na otkazni rok koji će odraditi i tako završiti proizvodnju nedovršenih, naručenih artikala", izjavila je Bonas novinarima.

Najavila je da će se uskoro u "Areninim" trgovinama organizirati rasprodaja robe, čime će kupci posljednji put imati priliku kupiti "Arenine" proizvode i tako omogućiti isplatu plaća iz otkaznog roka.

Stečajni zakon ne ostavlja mnogo prostora za obnovu proizvodnje

Nakon što je nagodbeno vijeće odbilo predstečajnu nagodbu, čime su ispunjeni svi uvjeti za pokretanje stečaja, Bonas je rekla kako je prošloga tjedna na raspravnom ročištu na riječkome Trgovačkom sudu odlučeno o pokretanju stečaja. Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Marija Ružić iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U skladu s tim, nakon dolaska stečajne upraviteljice prekinuli smo štrajk koji je počeo 21. veljače ove godine i skinuli transparent o štrajku s vanjske strane zgrade", dodala je.

Pulska Gradska uprava, istaknula je, sada ima priliku konkretno pomoći, primjerice oslobađanjem ili snižavanjem komunalnih naknada i spomeničke rente, kako bi radnici "Arene" čim prije došli do svojih tražbina.

Bonas je ocijenila da Stečajni zakon ne ostavlja mnogo prostora za obnovu proizvodnje, a jedinu šansu vidi u dolasku novog ulagača.

Napomenula je kako je većina "Areninih" trgovina u najmu te da će te prostorije biti vraćene vlasnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara