Razbijen lanac prostitucije: Djevojke iz Hrvatske, BiH i Srbije usluge pružale po njemačkim hotelima

Razbijen lanac prostitucije: Djevojke iz Hrvatske, BiH i Srbije usluge pružale po njemačkim hotelima

Foto: FAH

ZAGREBAČKA policija razbila je međunarodnu zločinačku skupinu, koja je od srpnja pretprošle godine angažirala više djevojaka iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine radi pružanja ilegalnih seksualnih usluga u hotelima u Njemačkoj.

Policija je kriminalističkim istraživanjem obuhvatila deset osoba, od kojih pet, u dobi od 25 do 51 godine, tereti za zločinačko udruženje, a preostalih pet, u dobi od 30 do 40 godina, zbog prostitucije.

Uprihodili 650.000 kuna

Zločinačko udruženje je, uz još četiri hrvatska državljanina, organizirao i vodio njemački državljanin s privremenom adresom u Hrvatskoj u čijoj su organizaciji prostitutke pružile najmanje 2.000 seksualnih usluga po ukupnoj cijeni od 650.000 kuna.

Organizatori lanca prostitucije prethodno su napravili fotografije i kodna imena djevojaka koje su objavljivali na internetskim stranicama i oglasima pri čemu su potencijalnim klijentima omogućili upoznavanje s djevojkama putem privatnog "chata".

Pripadnici zločinačkog udruženja dogovarali su s klijentima pružanje seksualnih usluga putem mobitela s njemačkim pozivnim brojevima, a nakon dogovorene vrste spolne usluge, cijene i termina klijente su upućivali u hotele i apartmane, gdje su im djevojke pružale dogovorene usluge po cijeni od 60 do 250 eura.

Mreža obuhvaćala djelatnice iz Hrvatske, BiH i Srbije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta kaznena djela su međunarodnog karaktera jer se komunikacija i djelovanje osoba protezalo preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok se prostitucija organizirala na području Njemačke.

Policija je osim toga utvrdila da je pet hrvatskih državljana od kraja 2013. na području Hrvatske i Njemačke organiziralo na identičan način pružanje seksualnih usluga zbog čega su angažirali više ženskih osoba, koje su ovisno o vrsti i trajanju, usluge naplaćivale od 80 do 170 eura. Osumnjičeni su u tom slučaju "zaradili" više od 330 tisuća kuna.

U razbijanju lanca prostitucije, zagrebačka policija je u koordinaciji Uskoka, surađivala s njemačkom policijom, policijskim časnikom za vezu u njemačkom Veleposlanstvu u Zagrebu te bosanskohercegovačkom Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

Svi osumnjičeni su završili u pritvoru, a kazneno su prijavljeni Uskoku i zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Policija je utvrdila da se s pet osumnjičenih osoba, među kojima je organizator skupine, udružilo i više nepoznatih muškaraca i žena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara