Reagiranje Hrvatskog društva skladatelja: Protiv Mlinara se prije 10 godina nije vodio nikakav postupak!

Reagiranje Hrvatskog društva skladatelja: Protiv Mlinara se prije 10 godina nije vodio nikakav postupak!

Foto: Arhiva

HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA (HDS) reagiralo je na  članak pod naslovom "Ekskluzivno: HDS ZAMP posuđivao je milijunske iznose 'kuriru mafije' Igoru Mlinaru". Njihovo reagiranje objavljujemo u cijelosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim je netočna tvrdnja da glavni tajnik HDS-a Antun Tomislav Šaban nije htio odgovoriti kakav interes HDS ZAMP vidi u financiranju trgovačko-uslužnih tvrtki čiji je vlasnik Igor Mlinar. To pitanje novinar Indexa nije ni postavio! HDS je, u vremenu kada je to bilo u skladu s važećim propisima i s odobrenjem Ministarstva financija, kreditirao pravne osobe odnosno tvrtke, u interesu autora, kako bi se njihovom novcu očuvala vrijednost. U ovom konkretnom slučaju kredit je dan uz dobro osiguranje plaćanja – založno pravo na nekretninama koje je prelazilo iznos danog kredita i pripadajuće kamate. Činjenica jest da je kredit vraćen zajedno s kamatom, a ukoliko je tada – prije 10 godina - Igor Mlinar i bio odgovorna osoba,  protiv njega se tada nije vodio nikakav postupak.

 
Smatramo potpuno nekorektnim uporan senzacionalizam i stvaranje afere tamo gdje je jednostavno nema, i to temeljem podataka starih 10 i više godina

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara