Referendumski ustanak do sada prikupio 400 tisuća potpisa!

Referendumski ustanak do sada prikupio 400 tisuća potpisa!

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

U AKCIJI "Referendumski ustanak" do sada je prikupljeno ukupno 400 tisuća potpisa, po 100 tisuća o svakom od četiri pitanja. Traži se raspisivanje referenduma o poništenju pretvorbe i privatizacije, zabrane rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa, članstva u EU, zabrane prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a.

"U 47 gradova imamo preko 100 štandova. Skupili smo preko 100 tisuća potpisa o svakom pitanju, sveukupno više od 400 tisuća potpisa za ova pitanja koja su od vitalnog interesa za ovaj narod i ovu državu", rekao je predsjednik organizacijskog odbora Zoran Mihajlović.

Da bi se referendum održao, za svako pitanje potrebno je prikupiti 400 tisuća potpisa. Za pitanje o ulasku Hrvatske u EU Mihajlović smatra da nije prekasno. "Građanima treba dati da se još jednom izjasne o tom problemu", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Odbor je zaključio da su prekršeni i Ustav i zakon pa ne vidimo ništa sporno da građani još jednom kažu što misle o Europskoj uniji. Ako političari misle da je to tako dobra opcija i da je situacija takva, ne vidimo problem da raspišu referendum da građani još jednom kažu što misle", smatra Mihajlović.

Postoje i remeteći faktori u prikupljanju potpisa za referendum, požalio se koordinator za Zagreb Dubravko Krčmarek.

"Imali smo česte napade zaštitara u Importanne centru koji su čak i fizički htjeli odmicati štandove bez obzira ne rješenje. Tržnice Grada Zagreba nisu nam željele dati besplatne štandove, a davali su za neke puno manje inicijative. Imali smo problema i s komunalnim redarima gdje se vidjelo da njima najviše smetaju naši plakati s kojima smo uočljivi", rekao je Krčmarek.

Inače, 'Referendumski ustanak' potpise prikuplja do 27. veljač

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara