Rekordna zapljena u Dubravi: Krivotvorena odjeća vrijedna 60 milijuna kuna

Rekordna zapljena u Dubravi: Krivotvorena odjeća vrijedna 60 milijuna kuna

Ilustracija: Guliver Image/Getty Images

ČAK 60 milijuna kuna vrijedna je krivotvorena markirana odjeća zaplijenjena u akciji zagrebačke policije i Carine.

Policijska uprava zagrebačka je u suradnji s djelatnicima MUP-a, Carinske uprave i DORH-om dovršila kriminalističko istraživanje u operativnoj akciji Žig. Radi se o krivotvorenoj odjeći poznatih robnih marki u vrijednosti od čak 60 milijuna kuna, izvijestila je na konferenciji Policijska uprava zagrebačka.

Akciju suzbijanja proizvodnje i trgovine krivotvorene odjeće i obuće zagrebačka policija u suradnji s Carinskom upravom provodi već oko devet mjeseci, a prije nekoliko dana izvršena je i pretraga nekoliko lokacija i vozila na području Dubrave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduzeto je oko 1.500 komada sportske odjeće i obuće s oznakama "Nike" i "Adidas" te oko 100 tisuća raznih odjevnih i modnih predmeta zaštićenih marki i brandova kao što su "Armani", "Hugo Boss", "Gucci" i drugi, rekao je na konferenciji za novinare Željko Dolački iz Odjela za organizirani kriminal PU zagrebačke.

Policija je zaplijenila i oko 10.500 sportskih dresova raznih klubova i reprezentacija te 11 šivaćih strojeva, kao i više drugih strojeva za proizvodnju takvih krivotvorina. Pronađeno je i oko 1.300 raznih torbica te repromaterijal i poluproizvodi takvih torbica koje su na sebi imale oznake poznatih svjetskih modnih brandova, kazao je Dolački.

Osim odjeće zaplijenjena i oprema za proizvodnju

Policija je jutros pritvorila pet osoba i kazneno ih prijavila zbog kaznenog djela povrede žiga za koje je predviđena kazna do tri godine zatvora. Ni jedna od privedenih osoba nije od ranije evidentirana u policiji. Antonio Mučnjak iz Carinske uprave, koji je sudjelovao u akciji, rekao je kako je pretraga izvršena na ukupno šest lokacija te je osim krivotvorene robe zaplijenjeno i 3,5 tona raznog repromaterijala za proizovodnju kožne galanterije zaštićenih robnih marki. Na jednoj od lokacija pronađeno je čak 20 strojeva namijenjenih ilegalnoj proizvodnji torbica.

Mučnjak je kazao i da Carinska uprava provodi kontinuirani nadzor nad prometom svih vrsta roba, pa tako i nad robom za koju postoji sumnja da je krivotvorena. Naglasio je kako je krivotvorena roba zaplijenjena u ovoj akciji dobre kvalitete, pa običnom kupcu može izgledati kao original.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara