Reno Sinovčić dužan 4,2 milijuna kuna poreza: Vox ipak ide u stečaj?

Foto: Arhiva

RAČUN zadarske medijske kuće Vox u vlasništvu Rena Sinovčića u blokadi je zbog 4,2 milijuna kuna neplaćenih dugovanja, objavio je zadarski istraživački portal MediaPress.

Sinovčićev Vox u blokadi je završio nakon što je nedavno okončao predstečajnu nagodbu. U predstečajnoj nagodbi je Sinovčiću, inače starom poznaniku Branka Šegona, oprošteno 70 posto svih dugova. Država je kontroverznom zadarskom poduzetniku oprostila čak 5,6 milijuna kuna.

Samo četiri mjeseca kasnije, Sinovčić se ponovo našao u problemima. Blokadu računa Sinovčićevog Voxa tražila je Porezna uprava u Zadru. Sinovčić sada ima dva mjeseca da pokrije dug, inače će završiti u stečaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MediaPress također javlja kako trenutno nije poznato je li stečaj možda zatražio i netko od zaposlenika Voxa, koji već neko vrijeme rade bez plaće. Zaposlenicima Voxa Sinovčić je dužan više od 1,7 milijuna kuna.

Račun blokiran zbog Sinovčićevog duga iz firme Zadar Security

Račun Voxa Porezna uprava u Zadru blokirala je zbog duga kojeg Sinovčić vuče već godinama i to iz firme Zadar Security. Radi se o firmi koja je bila javno trgovačko društvo, a prije tri i pol godine preoblikovana je u d.o.o. U to vrijeme imala je 3,6 milijuna kuna poreznog duga.

Vjerojatno je Sinovčić preoblikovanjem firme Zadar Security u d.o.o. upravo želio izbjeći plaćanje ovog duga. Naime, u javnim trgovačkim društvima, članovi društva za dugove odgovaraju vlastitom imovinom. Zadarska Porezna uprava je, međutim, inzistirala na naplati 3,6 milijuna kuna poreznog duga, kojeg je Zadar Security imao u trenutku preoblikovanja. Taj dug se s kamatama do sada popeo na 4,2 milijuna kuna.

Izvorni plan Porezne uprave bio je da se naplati iz Sinovčićevih potraživanja prema Voxu. Naime, Sinovčić je u predstečajnoj nagodbi najprije prijavio da mu njegov Vox duguje 18 milijuna kuna, da bi kasnije tu tražbinu povukao. Zadarski poreznici sada se sa Sinovčićem više ne žele natezati: račun Voxa je blokiran, a firmu će, ako to bude potrebno, otjerati i u stečaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara