Roda završio u policiji: Zaprijetio direktoru Turističke zajednice jer mu nije htio zaposliti kćer?!

Roda završio u policiji: Zaprijetio direktoru Turističke zajednice jer mu nije htio zaposliti kćer?!

Screenshot: YouTube

DAMIR ĆOSIĆ RODA, gradski i županijski vijećnik, nekad u HSP AS-u, a danas nezavisan i samostalan, završio je u petak u policiji, i to zbog prijave Joška Stella, HDZ-ovog direktora županijske Turističke zajednice.

Stella tvrdi da mu je Roda upao u ured razljućen što nije produžen ugovor njegovoj pastorki Rini Propadalo. Roda, pak, kaže da je to samo usput pitao, a da su pravi razlog njegovog dolaska bile dojave o nepravilnostima i pogodovanju jednoj marketinškoj agenciji. 

Roda: "Došao sam provjeriti nepravilnosti prije nego ih prijavim..."

"Najavio sam se i došao da ispitam stvar prije no što prijavim nadležnim tijelima. Valjda kao potpredsjednik Županijske skupštine na to imam pravo. Pritužbe se odnose na kaotično stanje, tražio sam je li proveden natječaj za angažman marketinške agencije. Stella se naljutio kada sam pitao kako se dodjeljuju sredstva, a onda je planuo kada sam ga pitao za Rinu. Podivljao je i rekao mi da izlazim", priča Roda.

Kaže da je njegova pastorka angažirana temeljem koalicijskog sporazuma, a nije mu jasno kako je tada valjala i bila stručna, a sada ne valja i mora na ulicu.

"Posebno su me naljutile Stelline riječi da ju je politika dovela i da ju je politika i potjerala, kao da njega politika nije dovela. Na to je mjesto došao isključivo zahvaljujući meni i profesoru Milijanu Sesaru. Agitirali smo za njega, a sada mi ovako vraća", neutješan je Roda.

Stella: "Nisam politički instaliran, već imam rezultate"

Stella, pak, tvrdi da nije točno da je Roda išta pitao oko navodnih nepravilnosti, već da je jedini rezultat njegovog posjeta bilo to što nije produžen ugovor na određeno njegovoj pastorki.

"Njegove optužbe jednostavno ne stoje. Žali se na mene, a ja sam posao direktora dobio na natječaju, a odlučivalo je Turističko vijeće u kojem je župan tek jedan od članova, ostali su hotelijeri. Tako da ne stoje priče da sam instaliran po političkom nalogu. Turistička zajednica splitsko-dalmatinske županije ima odlične rezultate, sve radimo po zakonu, uostalom sve prolazi reviziju. Roda je zaprijetio da produljim pastorki ugovor ili će me ubiti. Sve je čula moja zamjenica koja je danas dala iskaz policiji", kaže Stella.

Roda: "Ovo je sve zbog moje podrške Baldasaru"

Roda nam se, pak, požalio kako je ovo odmazda zbog toga što je dao podršku Ivi Baldasaru, SDP-ovom gradonačelniku Splita, oko natječaja za plodouživanje Turističke palače.

"Već su mi kazali da ću snositi sankcije. Vjerojatno je ovo oko Rine u paketu", kaže Roda. Tvrdi da nije rekao da će Stellu ubiti.

"Nikada to nisam nikome rekao", uvjerava.

Pastorku su mu uzeli na određeno prije godinu dana kada je Roda bio u harmoničnom odnosu sa HDZ-om, jer je upravo na njihovim listama ušao i u Županijski skupštinu i u Gradsko vijeće. Otada, stvari su se promijenile. Roda je prvo izašao iz HSP AS-a, a onda je okrenuo leđa koalicijskim partnerima kada je na glasanje došla Turistička palača. Svi iz HDZ-a napustili su vijećnicu, osim Rode koji je bio spreman podržati Baldasara koji mu je zauzvrat obećao nagraditi parkiralište na Sućidru, gradskom kotaru kojeg upravo on vodi već dugi niz godina.

Stella: "Kolegici je istekao ugovor, i to je to"

Stella demantira da je riječ o osveti. "Kolegica je bila zaposlena na određeno, ugovor joj je istekao i to je to", tvrdi on.

U policiji kažu da će sve što prikupe poslati Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu na daljnje postupanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara