Ruski vojnici zarobljeni u Ukrajini, Moskva i dalje negira upletenost

Ruski vojnici zarobljeni u Ukrajini, Moskva i dalje negira upletenost

Foto: FAH

DVOJE ranjenih ruskih vojnika zarobljenih za vrijeme sukoba u istočnoj Ukrajini prebačeno je u bolnicu u Kijevu, kazali su ukrajinski vojni dužnosnici dok Moskva i dalje negira umiješanost u sukobe, javlja Daily Mail.

Vojnici su zarobljeni u subotu kod prve linije bojišnice kod grada Ščastija, koji se nalazi u separatističkoj regiji Luhansk, izjavili su ukrajinski dužnosnici. Daily Mail podsjeća da je nekoliko ruskih vojnika prošlog ljeta zarobljen na ukrajinskom teritoriju, ali da je ruski predsjednik Vladimir Putin na to rekao da su se vojnici izgubili.

Upitan o novim izvještajima o ruskim zarobljenicima u Ukrajini, Putinov glasnogovornik Dmitrij  Peskov ponovno je zanijekao bilo kakvu upletenost u rat u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik Informativnog centra separatističkog uporišta u Luhansku izjavio je kako su zarobljeni vojnici u stvari dvojica policajaca iz Luhanska.

Za to vrijeme, član ukrajinskog parlamenta objavio je video na kojem je prikazan navodni ruski vojnik koji kaže da se zove Aleksandar Aleksandrov i da je zapovjednik ruskih specijalnih snaga te da stiže iz grada Togliatti. Kaže kako je zajedno s njim bilo još 14 vojnika i da se u Luhansku nalaze od 6. ožujka.

Bolničar pro-kijevskog volonterskog Aidar bataljuna, Grigorij Maksimets rekao je AP-u kako su mu se dvojica zarobljenih vojnika predstavili kao ruski vojnici te kako su, zbog straha da će im ukrajinski doktori uzeti organe, odbili anesteziju prilikom medicinskih zahvata.

Čelnica Zajednice majki vojnika, Valentina Melnikova izjavila je kako imaju dovoljno dokaza da se ruske snage nalaze na ukrajinskom teritoriju iako isti ne nose nikakva obilježja po kojima bi ih se odmah moglo identificirati.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara