SAD Hrvatskoj donirao 30 oklopnih vozila

SAD Hrvatskoj donirao 30 oklopnih vozila

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović razgledao je danas 30 oklopnih vozila MRAP, dio donacije SAD-a, koja su u Remontni zavod Oružanih snaga dopremljena iz talijanske baze u Livornu.

"Ovo je velika ušteda, dobili smo vrhunsku robu. To su mnogi drugi željeli. Bit će plaćen PDV i carina i ovo je sad naše", rekao je Milanović, ističući da se radi o "jednoj od najvećih nabavki te vrste u vremenu koje pamtimo".

"Da takve stvari kupujemo nove, a potreba postoji, koštalo bi stravično puno. Ono što smo trebali kupiti na natječaju prije pet, šest godina, sada ćemo dobiti praktički besplatno", rekao je Milanović te podsjetio da su dopremljena vozila samo dio kontigenta te da ih u Hrvatsku do kraja godine treba stići više od 200.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Načelnik Glavnog stožera OS RH Drago Lovrić kazao je da će ta vozila koja je SAD donirao Hrvatskoj služiti za opremanje jedne bojne u gardijskoj brigadi, specijalnih, logističkih i sanitetskih postrojbi koje će moći obavljati zadaće u operacijama potpore miru, ali i unutar Hrvatske.

Objasnio je kako se radi o vozilima za prijevoz šest ljudi te da je cijela posada pritom zaštićena od metaka, eksplozija i protutenkovskih mina.

Izvijestio je da će se do kraja godine, u suradnji s Amerikancima, obučiti svi vozači i tehničari te da je uz vozila doniran i komplet rezervnih dijelova.

PDV za dopremljena vozila je plaćen, a ostatak će se platiti iz državnog proračuna, rekao je Lovrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara