SAD: Rusi financiraju rat, potiču ga, vode i kontroliraju

SAD: Rusi financiraju rat, potiču ga, vode i kontroliraju

Foto: FAH

SJEDINJENE Države smatraju da se "tisuće i tisuće" ruskih vojnika i njihove vojne opreme nalaze na istoku Ukrajine gdje podržavaju proruske separatiste koji se bore protiv snaga u Kijevu, kazala je zamjenica državnog tajnika za Europu Victoria Nuland.

"Rekla bih da se radi o tisućama i tisućama", rekla je Nuland odgovarajući na pitanje povjerenstva američkog Kongresa o broju ruskih postrojbi koje se trenutačno nalaze na pobunjeničkom istoku Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Od prosinca Rusija je prebacila stotine komada vojne opreme, uključujući i tenkove, oklopna vozila i teško topništvo. Ruska vojska ima vlastitu strukturu zapovijedanja na istoku Ukrajine", rekla je Nuland.

"Kao što je američki predsjednik Barack Obama nedavno rekao, Rusi financiraju rat, potiču ga, vode i kontroliraju", optužila je visoka dužnosnica američke diplomacije.

U utorak su predsjednici SAD-a Barack Obama i Francuske Francois Hollande te njemačka kancelarka Angela Merkel obećali "jaku reakciju" Zapada u slučaju većeg kršenja primirja na pobunjeničkom istoku Ukrajine i pozvali na jačanje uloge OESS-a u nadzoru tog primirja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara