SAD je odlučan: Iran ne smije imati nuklearno oružje

SAD je odlučan: Iran ne smije imati nuklearno oružje

Foto: Guliver image/Getty images

SAVJETNICA za nacionalnu sigurnost predsjednika Baracka Obame Susan Rice, u posjetu Izraelu, nastojala je uvjeriti u četvrtak Izrael u angažman SAD-a u sprečavanju Irana da se opskrbi nuklearnim oružjem, piše u američkom službenom priopćenju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kazao je u četvrtak da je "najbolji način borbe protiv iranskog nuklearnog oružja spriječiti da ono postoji", na svečanosti u Netanyji kojom se obilježava 69. obljetnica pobjede saveznika.

"Cilj sadašnjih rasprava s Iranom mora biti sprečavanje da ima pristup nuklearnom oružju, to je naš stav i trebao bi biti stav svih onih koji žele izbjeći povratak genocidne prijetnje radikalne vlasti", dodao je on pred publikom sastavljenom većinom od nekadašnjih vojnika Crvene armije koji su se borili protiv nacističke Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na bilateralnom sastanku u Jeruzalemu, Rice i njezino izaslanstvo imali su s izraelskim sugovornicima "produbljene konzultacije o svim aspektima izazova koji predstavlja Iran i obvezali su se za nastavak suradnje SAD-a i Izraela tijekom pregovora", piše u priopćenju Bijele kuće.

"O drugim bitnim regionalnim i bilateralnim pitanjima, izaslanstva su razmijenila svoja stajališta pošteno i intenzivno", piše u tekstu.

Američku savjetnicu za nacionalnu sigurnost trebao bi u četvrtak navečer primiti palestinski predsjednik Mahmud Abas u Ramalahu.

Pregovori Teherana i sila iz skupine 5+1 o kontroverznom nuklearnom programu Irana trebali bi se nastaviti 13. svibnja u Beču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara