SDP-ova rastrošna županica vraća luksuzni Audi A6!

SDP-ova rastrošna županica vraća luksuzni Audi A6!

Foto: Nikola Čutuk / Pixsell

SISAČKO-MOSLAVAČKA županica Marina Lovrić Merzel vraća luksuzni Audi A6, za koji su hrvatski građani izdvojili skoro pola milijuna kuna.

Najavila je to prije desetak dana, a danas, na sjednici sisačko-moslavačke Županijske skupštine i potvrdila. Kako javlja lokalni portal53.hr, ona će sutra u postupak staviti povrat skupocjenog Audija! Merzel je kazala da će sama platiti sve troškove koji su nastali za dva mjeseca korištenja automobila, odnosno dvije mjesečne rate leasinga. Naravno, od plaće koju dobiva od hrvatskih građana čiji je bruto iznos 33.392,66, a neto 17.694,51 kuna.

Tvrdi da je žrtva medijske hajke

Na press konferenciji Lovrić Merzel je kazala da se protiv nje povela "neviđena medijska hajka" zbog nabavke automobila.

"Nikome ne dopuštam da ponižava i omalovažava građane Sisačko-moslavačke županije i manipulira njihovim osjećajima. Da se više ne bi manipuliralo odnosima između mojih sugrađana, građana cijele Republike Hrvatske i mene, sutra pokrećem postupak prekida lizinga službenog automobila, a iz svoje plaće podmirit ću sve troškove najma koji su nastali u protekla dva mjeseca. Procedura je temelj demokracije. Budući da poštujem proceduru, dužnost mi je to priopćiti Županijskoj skupštini koja je 2012. godine donijela Odluku o nastavku lizinga", rekla je Lovrić Merzel.

Istaknula je da je stavka za službeni automobil prisutna u proračunu, te kako je isti tip automobila naslijedila od bivšeg, sada pokojnog župana Đure Brodarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nitko tada nije dovodio u pitanje tu klasu službenog automobila. Kad sam prvi put izabrana za županicu, županijsko gospodarstvo imalo je 600 milijuna kuna duga. Veliki industrijski subjekti su postupno uništavani, dimnjaci su i dalje bili ovdje, a profit se slijevao u državni proračun. Iako je pola prostora Županije devastirano tijekom Domovinskog rata, te je nosilo status područja posebne državne skrbi, tadašnja vlast ništa nije učinila da se novac poreznih obveznika s ovoga područja njima i vrati kroz ulaganja u saniranje ratnih šteta ili u kapitalne projekte", kaže Lovrić Merzel.

"Za plaće trošimo gotovo najmanje od svih županija"

Osvrnula se Lovrić Merzel i na Indexovu  temu o poslovanju županija.

"Danas se na našem području događa sedam kapitalnih ulaganja vrijednih dvije milijarde kuna! Novac naših sugrađana napokon se vraća tamo gdje je i zarađen. Kako navodi jedan internetski portal, poslovanje Sisačko-moslavačke županije kao jedinice područne/regionalne samouprave danas je pozitivno, 57 milijuna kuna. To su podaci za 2012. godinu. Iz te analize vidi se kako smo i za plaće službenika i namještenika utrošili gotovo najmanje od svih hrvatskih županija, oko 14 posto u ukupnom proračunu", izjavila je Lovrić Merzel.

"Halo, ovdje Audi centar"

Podsjetimo, iako su građani ostali zgroženi nabavkom skupog Audija, Marina Lovrić Merzel nije pokazala ni trunke socijalne osjetljivosti. Čak je u svojim izjavama tvrdila kako je ušparala nabavom ovog automobila, a pritom se i šalila, kazavši jednom prilikom kako će se na telefon javljati s "Halo, ovdje Audi centar". Pokušala se opravdati i riječima kako nije učinila ništa što nisu činili i drugi. "Nisam napravila ništa protuzakonito, ništa što nisu učinili drugi", izjavila je i iskonstruirala teoriju o uroti prema kojoj je ona izabrana za metu da bi se maknule u stranu sve HDZ-ove afere "zamračenja" stotina milijuna kuna.

Valja podsjetiti i kako je Marina Lovrić Merzel u kumskim odnosima s ministrima Linićem i Mrsićem, a često se privatno druži i s predsjednikom Josipovićem. . "Naša prijateljstva su davno postala prijateljstva i kumstva", kazala je gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2".

> Bahata i rastrošna Linićeva kuma pokazala pravo lice SDP-a

> Ukinite županije: 660 milijuna kuna! Toliko im godišnje dajemo za plaće i naknade!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara