SDP-ovac Novosel na Facebooku vrijeđao srednjoškolku: "Je li ovo neka zajebancija?"

SDP-ovac Novosel na Facebooku vrijeđao srednjoškolku: "Je li ovo neka zajebancija?"

Screenshot: Facebook

ANĐELKO NOVOSEL, SDP-ov kadar na mjestu stručnog voditelja Plitvičkih jezera, na Facebooku je napao srednjoškolku J.B., koja je na pobijedila na natječaju za najbolju kartu GIS DAY 2012.

Radi se u natječaju u kojem su mogli sudjelovati učenici svih srednjih škola u Hrvatskoj. Cilj je bio izraditi najbolju kartu uporabom GIS alata. J.B. se na natječaj prijavila s kartom Plitvičkih jezera, s kojom je i donijela pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, njen rad nije se svidio SDP-ovcu Novoselu, stručnom voditelju Plitvičkih jezera, koji se u raspravi na Facebook stranici GIS DAY Hrvatska spustio toliko nisko da se čak upustio i u vrijeđanje srednjoškolke koja je napravila kartu.

"Ne znam odakle ovo smeće od karte. Pitam se da li je ovo neka zajebancija ili se uistinu netko želio napraviti pametan. Samo neka zna da je ispao velika neznalica! Još mora pojesti puno žganaca, a tek pročitati knjiga...", započeo je Novosel s vrijeđanjem.

Novosel je ustvrdio da karta nije stručno utemeljena, te da su na njoj prezentirane netočne informacije. Nakon što ga je jedan od diskutanata upozorio da bi mogao pripaziti na svoj način komunikacije, Novosel je odgovorio da si "daje pravo komentirati na način kako smatra da je razumljivo".

Srednjoškolku je Novosel optužio i za plagiranje, a kada mu je ona odgovorila i pokušala objasniti da je kartu izrađivala s podacima koji su joj prezentirani i koje nije mogla mijenjati, predbacio joj je i "smjelost i drskost uz veliku dozu neznanja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara