SDP u Splitu široke ruke: Baldasar u nadzorne odbore utrpao i HGS-ovce i Ružine pravaše

Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix

NEMA ŠTO. Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar čovjek je široke ruke. Mjesta u nadzornim odborima gradskih tvrtki rezervirao je čak i za oporbene vijećnike, poput Damira Ćosića Rode iz stranke Ruže Tomašić te Juru Šundova, glavnog Kerumovog operativca.

Roda nam je i jučer i danas tvrdio da on neće u NO Stanouprave, a Šundov je jučer odbio komentirati postavljanje. 

Jure Šundov nastavlja kontinuitet nadzora HGS-a nad splitskim gradskim grobljem

Ćosićevo imenovanje posebno je upitno jer je šef splitskog HDZ-a Petar Škorić jučer bio decidiran u stavu kako njihovi koalicijski partneri, a tu spada i HSP AS, neće prihvatiti nikakvo mjesto u nadzornom odboru ili upravnom vijeću, budući da se smatraju oporbom.

Šundovu je ponuđeno mjesto u NO-u Lovrinca, u kojem bi trebao naslijediti Daliborku Barbir, kćer Nevenke Bečić te tako osigurati kontinuitet nadzora HGS-a nad splitskim grobljem.

Uz Šundova u NO Lovrinca bi trebali i SDP-ovi kadrovi Slavica Bartulović i Stiven Vladislavić, šef splitske Carine, svojedobno glavni operativac upokojenog Regionalnog centra za katastrofe u Divuljama. Mjesta se našlo i za Karmen Bošković, koja stiže iz kvote HNS-a.

Davidoviću i Anđelki dva nadzorna odbora, mjesto i za poslodavca Baldasarovog savjetnika

Uz Rodu bi se, pak, u Stanoupravi našao i Drago Davidović, glavni savjetnik Ive Baldasara i još uvijek gradski vijećnik.

Davidović već ima mjesto u Nadzornom odboru Hrvatske pošte, a zanimljivo je da je ukazano povjerenje i Viliju Mihoviloviću, vlasniku firme Advena, u kojoj je Davidović donedavno radio. Mihovilović će u NO-u Vodovoda i kanalizacije, zajedno s bivšim direktorom te gradske tvrtke, SDP-ovim veteranom Koljom Kuzmanićem.

Po fotelju u Nadzornom odboru VIK-a dobili su i Baldasarovi koalicijski partneri iz Gradskog vijeća, Damir Vidošević s liste don Ivana Grubišića te savjetnica Anđelka Visković. Ovo će joj biti drugi nadzorni odbor budući da joj je Baldasar povjerio i vođenje Nadzornog odbora KK Split, kojem je danas najavljeno gašenje.

SDP-ovi stručnjaci za spas Prometa

Prometov Nadzorni odbor najveći je sa ukupno sedam mjesta. Baldasar je nešto podijelio HNS-ovcima i umirovljenicima, a SDP-ove boje branit će Branko Barčot, viši stručni savjetnik za komunalu, dobar poznavatelj situacije u Prometu, inženjer građevine Ante Restović iz Lučke uprave, bivši policajac Stipe Amižić te financijski stručnjak Marko Sučić, brat SDP-ovog gradskog vijećnika Gorana Sučića. Gradonačelnik računa da ima kompetentan odbor. Trebat će mu jer Promet od svih gradskih firmi debelo najlošije stoji. 

Povratak Jurice Jurišića

Zanimljivo je svakako i da se Baldasar odlučio u Nadzorni odbor Čistoće staviti Juricu Jurišića, člana Gradskog poglavarstva za financije iz doba HDZ-ovog gradonačelnika Ivana Kureta. Jurišiću je supruga zamjenica glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, a svojedobno je bila i šefica splitskog tužilaštva.

Jurišić je bio glavni za gradske financije kada su sklapani ugovor i aneksi za izgradnju Spaladium arene, što je danas, šest godina kasnije preraslo u problem neviđenih razmjera. Slučaj istražuje Državno odvjetništvo, no do sada nije nađeno ništa sporno. Prilično je izvjesno da će tako i ostati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara