SDP zaustavio pad popularnosti, HDZ i dalje najjača stranka

SDP zaustavio pad popularnosti, HDZ i dalje najjača stranka

Foto: Index

NAKON višemjesečnog puta prema dnu SDP je zaustavio pad popularnosti, a HDZ je i dalje najjača stranka. Podaci su to najnovijeg istraživanja Crobarometar, provedenog od 1. do 15. srpnja, koje je objavila Nova TV.

SDP trenutno uživa potporu 19,6 posto ispitanika, dok HDZ podupire 24,8 posto ispitanika. Treća opcija je ORaH sa 15,1 posto, a Laburisti i dalje bilježe pad - imaju podršku od 3,9 posto.

Prošlog mjeseca prednost HDZ-a pred vladajućom strankom bila je znatno veća. SDP je tad zabilježio najlošiji rejting u proteklih gotovo sedam godina - 17,4 posto, dok je HDZ imao potporu od 25,5 posto.

Trenutno HDZ-ova koalicija ima podršku od 30,4 posto, a vladajuća od 23,2 posto.

Milanović ipak malo popularniji od Karamarka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpopularniji političar u zemlji s podrškom od 70 posto, dok mu je za petama čelnica ORaH-a Mirela Holy sa 67 posto.

U ovom mjesecu su Zoran Milanović i Tomislav Karamarko zamijenili mjesta na ljestvici popularnosti pa je Milanović sa 22 posto ipak nešto popularniji od šefa HDZ-a koji ima 21 posto.

Vladinim potezima ne vjeruje 77 posto ispitanika, da Vlada radi dobro misli njih 17 posto, a ne zna njih 7 posto. Da će Kukuriku koalicija odraditi mandat do kraja misli 67 posto ispitanika.

Smjerom koji ide Hrvatska nezadovoljno je 80 posto ispitanika. Da zemlja ide u dobrom smjeru misli 14 posto, a ne zna njih 6 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara