Sabo: Sramotno je da se herojski grad koristi kao politička tribina, nemojmo dati da Vukovar postane Bejrut!

Foto: Vlado Kos/Cropix

NAKON jučerašnjih prosvjeda zbog postavljanja dvojezičnih tabli u Vukovaru, gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo uputio je apel građanima i braniteljima.

"Petnaest godina građani Vukovara žive u miru. Za to nam je trebalo puno tolerancije. Nemojmo dozvoliti, apeliram na građane Vukovara i sve branitelje, da Grad Vukovar postane Bejrut", rekao je Sabo dodavši da je za napredak Grada Vukovara osnovni preduvjet mir.

Vukovarski gradonačelnik je rekao i kako sve ovo što se događa ima političku pozadinu.

"Evidentno je da su HDZ i HSP AS nestrpljivi i da pokazuju svoju nestrpljivost i kroz ovu situaciju gdje se žure da dođu na vlast u Vukovaru i da izazovu nemire u Hrvatskoj kako bi bili napadi prema Vladi Republike Hrvatske. Sramotno je da se herojski grad koristi kao jedna politička tribina", istaknuo je Sabo te dodao da je statut donesen 2009. godine, a većinu je u Gradskom vijeću tada imala koalicija predvođena HDZ-om koji je sada u prvim redovima zajedno s braniteljima.

"Progledajmo. Branitelji i građani Vukovara, maknite te licemjere od sebe. Pustite da Grad Vukovar napreduje. Koji će investitor doći u grad ako od Vukovara napravimo Bejrut? Apeliram na mir i toleranciju, a također i svećenike koje su s njima zajedno, da ih pozovu na molitvu i na mirno i dostojanstveno ponašanje u Gradu Vukovaru", zaključio je Sabo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara