Sanader: U 20 godina niti jednom nisam platio ručak iz svog džepa

Foto: Goran Mehkek/Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za izvlačenje novca iz državnih institucija preko agencije Fimi media. Na današnjem ročištu raspravljalo se o knjigovodstvenim nalazima vještaka Zrinka Ručevića, a Sanaderova obrana tvrdi da oni nisu potpuni budući da se u njima ne nalaze i dnevnice koje je bivši premijer primao tijekom svojih putovanja.

I dok USKOK smatra da se izračunom dnevnica koje je Sanader primao neće nešto bitno promijeniti u ukupnoj vrijednosti njegove imovine, bivši premijer smatra suprotno.

Sanader je na ročištu tvrdio da nikada, u 20 godina, nije platio ručak iz svog džepa već da su mu sve plaćala veleposlanstva u Hrvatskoj. Kada ga je sutkinja upitala zašto je onda primao dnevnice, kada mu očito nisu bile potrebne, Sanader je odgovorio da je takav bio zakon i da ne zna što je točno trebao učiniti.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak ispitivanjem knjigovodstveno-financijske vještakinje Mirte Tomljanović, nakon čega bi trebale uslijediti obrane optuženika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara