Sanaderov punac nije došao na sud: Ako do srijede ne dostavi medicinsku dokumentaciju, privest će ga policija

Sanaderov punac nije došao na sud: Ako do srijede ne dostavi medicinsku dokumentaciju, privest će ga policija

Foto: Hina

SANADEROV punac Ivo Šarić zbog zdravstvenih razloga nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja u slučaju Fimi medija.

83-godišnji Šarić trebao je svjedočiti o porijeklu obiteljske imovine Sanaderovih, no nije došao na ročište zbog pogoršanog zdravlja. Sudskom vijeću dostavio je liječničku potvrdu od 21. ovog mjeseca o kroničnoj bolesti, no bez preciziranja trenutnog zdravstvenog stanja. Sudsko-medicinski vještak Dušan Zečević naveo je kako je iz dokumentacije vidljivo da se Sanaderov punac liječio od urosepse i miokardiopatije zbog čega mu je ugrađen pacemaker. Sanader se nadovezao, potvrdivši zdravstvene probleme suprugina oca.

Sutkinja Ivana Čalić nije prihvatila dostavljenu dokumentaciju te je kazala kako se nova dokumentacija mora dostaviti do srijede ili će Sanaderova punca u protivnom, na ročište 2. prosinca, dovesti policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Šarić je prije godinu i pol također bio pozvan na sud u slučaju Fimi medija, no tada je iskoristio pravo da ne svjedoči protiv člana obitelji. Iz spisa su potom izdvojeni iskazi njega i supruge Karmele USKOK-u u kojima su u istrazi teretili Sanadera.

Šarić je bio ispitan jer ga je Sanader navodno koristio za prikrivanje nezakonitosti, a naknadno je grafološko vještačenje pokazalo da su neki njegovi potpisi na austrijskim štednim knjižicama krivotvoreni.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara