Sanaderovog punca policija ipak neće privoditi na suđenje za Fimi mediju: Zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti svjedočiti

Sanaderovog punca policija ipak neće privoditi na suđenje za Fimi mediju: Zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti svjedočiti

Foto: Hina

IVU ŠARIĆA, punca bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, policija ipak neće privoditi na zagrebački Županijski sud jer iz dostavljene nove liječničke dokumentacije proizlazi da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi medija.

Šarić se na sudu trebao pojaviti početkom ovog tjedna kako bi odgovarao na pitanja o porijeklu Sanaderove imovine. No, iako je nedolazak opravdao zdravstvenim razlozima, sud tada nije prihvatio njegovu liječničku dokumentaciju koju je sutkinja Ivana Čalić nazvala lakrdijom. Zaprijetila je pritom da će ga, ukoliko ne dopuni dokumentaciju, na sud privesti policija.

Prema pisanju medija na Šarića je upisan velik dio Sanaderove imovine, od dijela vile u elitnoj zagrebačkoj Kozarčevoj ulici, šuma, pašnjaka, vikendice, ali i bankovnih računa van Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je prije godinu i pol dana prvi put došao na suđenje u slučaju Fimi media Šarić se pozvao na zakonsku blagodat da ne mora svjedočiti protiv člana obitelji, a iz spisa je tada izdvojen i njegov istražni iskaz koji, po pisanju medija, nije bio povoljan za Sanadera.

Na klupi za svjedoke u ponedjeljak se, nakon dokaza o Šarićevoj raspravnoj nesposobnosti, očekuje jedino njegova kćer Mirjana Sanader koja je nedolazak ranije opravdala pozivom na stručni simpozij. Sutkinja Ivana Čalić zbog toga ju je kaznila s 5.000 kuna.

Ona bi, osim o obiteljskoj imovini, trebala odgovoriti i je li bila u obiteljskoj vili kada je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić Sanaderu navodno donio 15 milijuna kuna izvučenih iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara