Sani Ljubičić na čelu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva

Sani Ljubičić na čelu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva

Screenshot: dorh.hr

SANI LJUBIČIĆ, dosadašnja zamjenica ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK-a), po odluci glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, imenovana je za vršiteljicu dužnosti županijske državne odvjetnice u Zagrebu.

Riječ je o tužiteljici koja je do sada radila na aferi Indeks, za što je zajedno s Tamarom Laptoš, ravnateljicom USKOK-a, u svibnju 2010. dobila državnoodvjetničko priznanje.

Široj javnosti poznata je kao tužiteljica i u aferi Bankomat te aferi Hipokrat.

Sani Ljubičić je na dužnosti zagrebačke županijske državne odvjetnice zamijenila Željku Pokupec koja je 6. veljače podnijela ostavku na zahtjev glavnog državnog odvjetnika.

Cvitan je drži odgovornom za "za propuste i nepravilnosti u radu kojima je dovedeno u pitanje uredno i zakonito funkcioniranje sustava državnog odvjetništva u cjelini" zbog čega je Državno odvjetništvo (DORH) povuklo "manjkavu optužnicu" za ratni zločin nakon Oluje protiv tadašnjeg pomoćnika zapovjednika Stožera specijalne policije MUP-a Željka Sačića i bivšeg pripadnika policijske antiterorističke jedinice Lučko Franje Drlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara