Šarene lutke zavladale Zagrebom: Započeo je 46. PIF festival

Foto: PR foto

PREKRASNE vesele lutke zavladale su gradom! Najbolji ruski lutkari pokazali svoje umijeće na samom otvorenju 46. PIF festivala i ostavili Zagreb bez daha! Prestižni međunarodni festival kazališta lutaka otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Šarene lutke i bajkovite priče iz života i mašte na 46. izdanju PIF festivala! Prestižni međunarodni festival lutaka otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a nagrađivana ruska lutkarska predstava Carmen oduševila je do posljednjeg mjesta ispunjeno kazalište Kulturnog centra Travno te najavila uzbudljive dane PIF-a koji su pred nama. U zaista impresivnoj predstavi uživale su brojne osobe iz društvenog života Hrvatske, od romanopisca Mire Gavrana, glumice Marije Kolb, bivše Miss Universe Ivane Delač Đolo koja je u društvu sina uživala u zanimljivom sadržaju, dok su se vaterpolisti zagrebačke Mladosti Ante Vukičević i Marko Pavičić vratili u djetinjstvo i s pažnjom pratili radnju predstave Carmen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo smo zadovoljni početkom ovogodišnjeg festivala, otvorila ga je vrhunska nagrađivana ruska predstava koju zaista vrijedi pogledati. U slijedećim festivalskim danima, uživat ćemo u još brojnim svjetskim predstavama, radionicama i izložbama te pozivam sve male i velike da dođu na festival i uživaju u ovom prekrasnom svijetu mašte", izjavio je ravnatelj Kulturnog centra Travno, Josip Forjan.

Na ovogodišnjem 46. izdanju prestižnog festivala koji traje do 14. rujna očekuje nas 12 vrhunskih svjetskih kazališta te brojni autori i glumci iz Kine, Rusije, Češke, Slovenije, Poljske, Srbije i Hrvatske koji će oživjeti lutke i poigrati se čarobnim pričama iz svijeta mašte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara