Šatoraši plinskim bocama par sati blokirali Savsku, prijetili da će ih raznijeti

Šatoraši plinskim bocama par sati blokirali Savsku, prijetili da će ih raznijeti

Foto:Hina

U SAVSKOJ je bilo napeto svo do 23.30. Cesta je bila blokirana, a kako je javila N1 televizija, branitelji su prijetili da će raznijeti plinske boce koje su stavili na cestu. U ponoć se u Savskoj nalazilo stotinjak branitelja, nitko od onih koje Klemm spominje - iz ostalih dijelova Hrvatske se nije pojavio.

RTL je ranije javio da je "vidljiv rast tenzija" u Savskoj, gdje je grupa šatoraša blokirala promet ulicom nakon vijesti da je policija okružila Crkvu sv. Marka na Markovom trgu u koju su povukli prosvjednici predvođeni Klemmom i Glogoškim. Šatoraši su na ulicu dovukli najmanje dvije plinske boce kojima su blokirali Savsku.

Veterani koji su ostali ispred Ministarstva branitelja vrlo nervozno su iščekivali vijesti s Markova trga i razmišljali o odlasku na Gornji grad gdje im je put prepriječio kordon policije.   Doznajemo da se mobiliziraju ratni veterani i u drugim hrvatskim gradovima. Oko 21 sat na ulice su u znak solidarnosti izašli veterani u Slavonskom brodu i blokirali Borovsku ulicu. Stotinjak branitelja okupilo se ispred Dvorane HVIDRA-e gdje čekaju na vijesti iz Zagreba. Spremni su i na polazak u glavni grad.

Do spontanih okupljanja dolazi u prostorijama HVIDRA-e u Splitu i Osijeku. Miljenko Kolobarić iz osječke HVIDRA-e najavio je za sutra dolazak u Zagreb. 

Premijer Milanović nije odgovorio na pitanja novinara o današnjem "pokušaju puča" na Markovom trgu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara