Savjetnik premijera Abbotta: UN koristi klimatske promjene za uspostavu "novog svjetskog poretka"

Savjetnik premijera Abbotta: UN koristi klimatske promjene za uspostavu "novog svjetskog poretka"

Screenshot: ABC/YouTube

KLIMATSKE promjene su prijevara iza koje stoje Ujedinjeni narodi s ciljem da dokinu demokraciju i uspostave autoritarnu vlast, tvrdi glavni poslovni savjetnik australskog premijera Tonyja Abbotta.

Maurice Newman, rukovoditelj Vijeća za biznis i poduzetništvo, svoj stav iznosi u kolumni za The Australian u kojoj piše da su znanstveni modeli koji povezuju ljude s klimatskim promjenama pogrešni i da je pravi plan preuzimanje svijeta od strane UN-a.

"Ovo nema veze s činjenicama ili logikom. Ovo je o novom svjetskom poretku pod kontrolom UN-a," napisao je Newman.

Australski ministar okoliša se brzo ogradio od motrišta iznesenih u kolumni, prenosi WAtoday. To nije gledište "koje bih ja izrazio, ali svaka osoba ima pravo na svoja stajališta," rekao je Greg Hunt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro čuvana tajna"

Newmanova kolumna je objavljena u trenutku kad u posjet Australiji dolazi Christiana Figueres, vodeća dužnosnica UN-a za pitanja klimatskih promjena.

"To je dobro čuvana tajna, ali 95 posto klimatskih modela za koje nam kažu da dokazuju vezu između ljudske emisije CO₂ i katastrofalnog globalnog zatopljenja su nakon dva desetljeća temperaturne stagnacije dokazano pogrešne. To nije iznenađujuće," napisao je Newman.

"Zašto onda, s tako malo dokaza, UN inzistira da svijet potroši stotine milijardi dolara godišnje na nepotrebne smjernice o klimatskim promjenama? Možda Christiana Figueres ima odgovor?," nastavlja Newman u osvrtu objavljenom u petak koji završava pozivom Abbottovoj vladi da se odupre "režimu koji je protiv kapitalizma i slobode" i ne potpiše sporazum o klimatskim promjenama koji bi trebao biti usvojen u prosincu ove godine u Parizu.

Prije nego što je imenovan za savjetnika, Newman je bio šef ABC-a i Australske burze vrijednosnih papira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara